Lelkes zenetanárok lélekemelő koncertje

2019.12.08. 07:00

Megcsillantották tehetségüket a pápai Bartók zeneiskola tanárai

Vivalditól Brahmson át Bruno Marsig terjedt a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola szokásos adventi tanári hangversenyének repertoárja.

Laskovics Márió

A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola hagyományos tanári hangversenyét ezúttal új helyszínen, a református ótemplomban rendezte meg szombaton. Horváth Adrián intézményvezető köszöntőjében kifejtette, a koncert iránt az elmúlt években tapasztalt egyre nagyobb érdeklődésre való tekintettel változtattak helyszínt, valamint megköszönte a befogadást a református egyházkerületnek.

A Nagy Tiborné, Nagy Tibor, Illés Csaba és Mészárosné Farkas Katalin alkotta Con Spirito Quartet Albinoni concertójából játszott
Fotó: Laskovics Márió/Napló

– A tavalyi hangversenyünkön már túl zsúfoltan fért csak el a közönség az iskola dísztermében, ezért nagyobb befogadóképes külső helyszín mellett döntöttünk. Választásunk a remek akusztikájú református ótemplomra esett, amit előzőleg több ízben kipróbáltak oktatóink. A koncerttel meg szeretnénk mutatni mind a pápaiaknak, mind a tanítványainknak, hogy milyen magas színvonalon, profi módon tudunk játszani saját hangszereinken. Tehát jó lehetőség a gyakorlásra a mindennapi tanítás mellett – árulta el az intézményvezető.

A műsor Hetyeiné Lugosi Johanna, Molnár Nagy Gabriella és Bunda Valéria fuvolatriójával indult
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Horváth Adrián intézményvezető az első félév kapcsán megjegyezte, két új munkaerővel – Ladányiné Cz. Nagy Zsófia jazz- és magánének-tanárral és Őri Ádám trombitatanárral – bővült a tantestület, illetve mintegy huszonöttel több diák iratkozott be az iskolába. Bízik benne, hogy jövőre tovább bővülhet a paletta.

Az új trombitatanár, Őri Ádám is bemutatkozott, Fodor Brigitta zongorakíséretével
Fotó: Laskovics Márió/Napló

A műsor Bunda Valéria, Hetyeiné Lugosi Johanna és Molnár Nagy Gabriella fuvolatriójával indult, majd az Illés Csaba, Mészárosné Farkas Katalin, Nagy Tibor és Nagy Tiborné alkotta Con Spirito Quartet csillantotta meg tudását. Továbbá fellépett még Őri Ádám trombitán, Fodor Brigitta zongorán, Ákos Dorina zongorán, Kemenczki Gábor gitáron, Pataki Eszter zongorán, Némethné Farkas Nóra csellón, Falakiné Piltman Erika zongorán, Csatlós Krisztina kivételesen harmonikán, Ladányiné Cz. Nagy Zsófia énekkel, zongorán és Hetyei József kürtön.

Horváth Adrián intézményvezető köszöntötte a megjelenteket
Fotó: Laskovics Márió/Napló

A közönség egyaránt hallhatott klasszikus és modern műveket, szóló és kamara produkciókat.

A műsorközlést Németh-Vékes Erzsébet zongoratanár látta el
Fotó: Laskovics Márió/Napló

A műsorközlést Németh-Vékes Erzsébet zongoratanár látta el. A belépés díjtalan volt, azonban adományokat elfogadtak a zeneiskola alapítványa javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában