TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad

2020.01.27. 11:00

Versekkel emlékeztek Borbély Lászlóra Veszprémben

Harmincadik alkalommal rendezték meg a versbarátok találkozóját a művelődési központban.

Marton Attila

Sz. Csordás Éva emlékezett a versmondóra

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A rendezvényt Pintér Tibor, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad egykori vezetője hívta életre 1990-ben az 1965-ben versmondó kategóriában Ki mit tud?-győztes Borbély László tiszteletére. A versmondó 1989. január végén hunyt el, a halálának évfordulójához közeli szombatokon pedig immár harminc éve emlékeznek rá versmondással az irodalmi színpad tagjai – mondta el Sz. Csordás Éva, a közösség vezetője. Hozzátette, a program a versmondók napja elnevezéssel indult és az évtizedek során alakult át versbarátok találkozójává, mert a rendezvény második részében a közönség tagjai is elmondhatják kedvenc versüket vagy saját szerzeményüket. A program elején ezúttal is a sokoldalú drámai előadó Borbély Lászlóra emlékeztek több szavalatának levetítésével.

A műsorban idén nem volt meghatározott tematika, az irodalmi színpad versmondói – Molnár Brigitta, Sz. Csordás Éva, Rábai Zsanett, Sebestyén Erika, Szintén Krisztina, Horváth Imre – a spontán szerkesztett programban többek között Váci Mihály, Vörösmarty Mihály, Juhász Gyula, Radnóti Miklós, Nagy László és Csoóri Sándor műveit tolmácsolták. A műsor nyitányaként Molnár Brigitta egy általa megzenésített Shakespeare-szonettet adott elő gitáron, fia, Könczöl Máté pedig egy Lackfi János-verset mondott el.

Sz. Csordás Éva emlékezett a versmondóra
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Sz. Csordás Éva elmondta, az irodalmi színpad márciusban és áprilisban helyi költőket bemutató esttel jelentkezik: március 25-én Domján Gábor verseiből összeállított műsort adnak elő, április 15-én Búzás Huba költői és prózaestjén működnek közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában