Veszprémben nőtt fel

2020.02.01. 11:00

Arany Timi színpadi tapasztalatait is kamatoztathatja A Dal 2020 elődöntőjében

A Veszprémből induló Arany Timi is szerepel A Dal 2020 című műsor harminc elődöntőse között. Az énekesnőt Hurrikán című daláról és az elmúlt évekről is kérdeztük.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Arany Timire a legtöbben az X-faktor című televíziós tehetségkutatóból emlékezhetnek, ahol 2018-ban szerepelt. Az énekesnőnek nem ez volt az első országos szereplése, ugyanis már általános iskolás korában megmutatta tehetségét Az ének iskolája című műsorban.

Arany Timi a korábbi sikerek után a szombaton induló A Dal 2020 című dalválasztó show egyik elődöntőse. A műsor kilencedik évadának felhívására minden eddiginél több, 559 nevezés érkezett, közülük választották be a legjobb harminc produkciót, köztük Arany Timiét, aki a Hurrikán című dalával került be a műsorba, amelynek zenéjét és szövegét is a fiatal énekesnő jegyzi.

– Próba szerencse alapon küldtem be a kiírásra a Hurrikán című dalomat, és amikor megtudtam, hogy mennyien pályáznak, elbizonytalanodtam, hogy bekerülhetek-e. Ezért volt különösen nagy öröm, hogy az én nevemet is felsorolták a mezőny decemberi kihirdetésekor. A dalt még 2016-ban írtam, angol szöveggel és a soult R&B-vel ötvöző stílusban. Tavaly januárban új hangszerelést kapott a dal, és magyar szöveget írtam hozzá – mesélte az énekesnő. Míg az eredeti szöveg az álmok megvalósításáról szólt, az új verzió Timi szerelmi csalódását dolgozza fel. Bár nem volt kikötés, hogy az énekes saját dalával induljon, de Timi mindenképpen szerette volna saját magát adni, és ennek a legjobb útja szerinte, ha a zenét és a szöveget is ő jegyzi.

Timi Veszprémben nőtt fel, az Ajkán élő rokonok miatt rendszeresen átutazik a városon, és néhány itt élő ismerősével a mai napig találkozik a megyeszékhelyen. De mi minden történt vele Az ének iskolája óta?

Arany Timi Veszprémben nőtt fel, néhány itt élő ismerősével a mai napig találkozik. Hurrikán című saját szerzeményével indul a dalválasztó televíziós műsorban Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Az általános iskola befejezése után egy évig tanultam Balatonalmádiban, majd a nyelvvizsgák megszerzése után egy székesfehérvári művészeti középiskolába jártam, ahol dzsesszt és könnyűzenét is tanultam. Iskolatársaimmal folyamatosan zenéltünk, ennek köszönhetően több dalkezdemény is született ezekben az években, egy részüket egyedül írtam, többet pedig másokkal – idézte fel.

Érdekesség, hogy a Hurrikán első verziója is a középiskolás évekre datálódik. Bár Timi szerepelt a 2018-as X-faktorban, a legfontosabb tapasztalatnak az iskolai éveket tekinti.

– Zenei fejlődésemhez a legtöbbet a középiskolai évek tették hozzá, akár a zeneelmélet, akár az énektechnika terén. Folyamatosan fejlődöm, ennek az alapja a gyakorlás – mondta az énekesnő. A műsorban az a színpadi tapasztalat is segítheti majd, hogy gyermekkorában a Pannon Várszínházban játszott. – Több szerepben is felléptem, táncoltam és énekeltem is. Ezeket a színpadi tapasztalatokat kamatoztatni tudom majd a műsorban is – emelte ki. Timi számos zenei stílust kedvel a raptől kezdve a rockon át a dzsessz- és klasszikus zenéig, a szívéhez azonban legközelebb a soul és az R&B áll, az énekesek közül pedig Christina Aguilera a kedvence. Teljes gőzerővel készül a műsorra, minden perce be van osztva a következő napokban. A műsor mindhárom elődöntőjéből hat fellépő jut be a középdöntőbe, ahonnan a résztvevők fele, kilenc énekes kerül a döntőbe. – Nincsenek konkrét elvárásaim a műsortól, már annak is nagyon örülök, hogy tagja vagyok a harmincas mezőnynek. Megteszek mindent, amit tudok, és kíváncsian várom, hogy ez mire lesz elég. A Hurrikán című dal írásakor azt szerettem volna, hogy minél több emberhez eljusson, és ez a vágyam a műsornak köszönhetően már teljesülni fog – mondta búcsúzóul az énekesnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában