negyedik rész: Egri zsófia

2020.03.27. 17:03

KultúrKarantén – Mit olvassunk az otthonainkba zárva?

A koronavírus járvány miatt a jelenlegi helyzetben az a felelősségteljes magatartás, ha lehetőség szerint mindenki az otthonában marad és csak szükség esetén hagyja el a lakóhelyét.

Horváth Virág

20200206 Veszprém Hangvilla. Hamlet előadás próbája Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A krízis időszakában a lakosság arra van kényszerítve, hogy felhagyjanak a napi rutinnal, a saját érdekeik szerinti cselekvéssel annak érdekében, hogy embertársaink egészségére vigyázni tudjunk. Az otthonlét, habár néhány napig még relaxáló hatást is kelthet, egy idő után az unalom árnyékolhatja be napjainkat. Éppen ezért a Napló és a veol.hu felkérésére Veszprém megyei hírességek mondják el, mely könyvet ajánlják olvasásra és miért, az otthon töltött időszakra.

Egri Zsófia, a Pannon Várszínház színésze Szabó Magda Sziget-kék című kötetét ajánlja olvasásra, amely gyermekkora óta kedvenc könyve. – Ez a meseregény gyermekkorom óta végigkíséri az életemet. Talán 7 vagy 8 éves lehettem, amikor először olvastam ezt a könyvet, és azóta is nagyon sokszor veszem a kezembe. Ez egy nagyon szívet melengető olvasmány gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt – tette hozzá Egri Zsófia.

A színésznő Szabó Magda útószavának gondolataival zárta ajánlását: Ezt a regényt itt, amit olvastok, anyám találta ki – én csak megírtam helyette, s ha beleolvasok, mindig a régi szobát látom, ahol valaha hallottam. Hogyha megszeretitek Valentint, és megtetszik nektek csodálatos története, anyámra gondoljatok, aki mesélte, mert a lapok mögött ott lobog a régi kályha régi tüzének fénye, s megvilágítja hajdani arcukat: anyám fiatal mosolyát és apám szép fehér fejét, aki már nem tudta megérni, hogy elébe tehessem, mint mindent, amit írtam, a Sziget-kéket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában