Maradj otthon

2020.03.21. 07:00

Maradj kapcsolatban! Egyedi projekttel teszik színesebbé az otthonmaradást Berhidán

Pénteken indult el a Berhidai Művelődési Ház és Könyvtár egyedi programja, ami a „#maradjotthon – Maradj kapcsolatban! címet viseli.

Horváth Virág

Gerőfiné Mészáros Anita igazgató szerint ilyenkor is kapcsolatban kell maradnunk egymással Fotó: archív

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A koronavírus terjedése mindenki életére hatással van, a művelődési házak látogatási tilalma miatt pedig a megszokott csoportos foglalkozásokról is le kell mondaniuk az embereknek egy időre. A Berhidai Művelődési Ház ebben az időszakban sem szeretné magára hagyni a közösséget, ezért egyedi online órarendet dolgoztak ki, ami magában foglalja az aktív hétfőt, kreatív keddet, te javasolsz szerdát, kultúr csütörtököt és a kikapcs pénteket. A kreatív elnevezések minden napra egyedi feladatokat rejtenek, amelyekhez bárki csatlakozhat az otthona kényelméből.

Gerőfiné Mészáros Anita közművelődési igazgató a Napló kérdésére elmondta, fontos, hogy ebben a nehéz időszakban ne hulljon szét a közösség. – Sokan sokféleképpen próbálkoznak az otthoni időtöltést érdekesebbé tenni online mutatványokkal, mi is szeretnénk segíteni ezekben a nehéz napokban. A kikapcs péntekkel kezdtük a programokat, ahol azt kértük, hogy mindenki – legyen az gyermek vagy felnőtt – készítsen egy tavaszi rajzot, festményt. Ezzel nem titkolt szándékunk, hogy rávegyük az embereket, hogy otthon se folyton a számítógép előtt üljenek. Ezeket az alkotásokat a művelődési ház e-mail címére lehet beküldeni, és a kultúr csütörtök alkalmával online kiállítást rendezünk belőle. Az aktív hétfőn megmozgatjuk az otthonlévőket, sportos videókat osztunk meg, a kreatív kedd az otthoni kézműveskedés terepe lesz, a te javasolsz szerdán pedig a helyieket kérjük meg arra, hogy küldjék el nekünk fotón, vagy videón, hogy ők mit csinálnak otthon, hátha mások is ihletet meríthetnek belőle.

Gerőfiné Mészáros Anita igazgató szerint ilyenkor is kapcsolatban kell maradnunk egymással Fotó: archív
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Gerőfiné Mészáros Anita hozzátette, irodalmi, történelmi és helyismereti kvízekkel is készülnek az elkövetkezendő időszakra, a következő kikapcs péntek alkalmával pedig az lesz a feladat, hogy egyedi társasjáték ötleteket találjanak ki a résztvevők, amik közül a legjobbakat szintén közzéteszik online felületeiken. az igazgató szerint fontos, hogy kapcsolatban tudjanak maradni az emberek, hiszen ez a művészeti intézmény feladata, de ebben a különleges helyzetben a digitális térben is helyt kell állniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában