kilencedik rész: kovács gábor

2020.04.06. 15:18

KultúrKarantén – Mit olvassunk az otthonunkba zárva?

A koronavírus járvány miatt a jelenlegi helyzetben az a felelősségteljes magatartás, ha lehetőség szerint mindenki az otthonában marad és csak szükség esetén hagyja el a lakóhelyét.

Horváth Virág

20200206 Veszprém Hangvilla. Hamlet előadás próbája Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

A krízis időszakában a lakosság arra van kényszerítve, hogy felhagyjanak a napi rutinnal, a saját érdekeik szerinti cselekvéssel. Az otthonlét, habár néhány napig még relaxáló hatást is kelthet, egy idő után az unalom árnyékolhatja be napjainkat. Éppen ezért a Napló és a veol.hu felkérésére Veszprém megyei hírességek mondják el, mely könyvet ajánlják olvasásra és miért, az otthon töltött időszakra.

Kovács Gábor, a Pannon Várszínház színésze egyik kedvenc könyvét ajánlja olvasásra, amelyet 2009-ben még a Forbes Magazin is ajánlott. – Tudom, hogy ebben az időszakban nagyon nehéz elfoglaltságot találnunk magunknak, hiszen az otthoni bezártság kicsit lekorlátoz bennünket, viszont fontos, hogy napi teendőink mellett jusson időnk az olvasásra – tette hozzá Kovács Gábor.

William Paul Young A Viskó – Ahol a tragédia megütközik az örökkévalósággal című könyve egy nagyon vallásos férfiről szól, akinek nehéz gyerekkora volt, innen pedig rengeteg sérelmet és bűntudatot hozott magával. Ennek ellenére boldog életet él családjával, amíg egy sorozatgyilkos el nem rabolja gyermekét. A kislány széttépett ruháját egy, a telepesek által elhagyott rozoga, rossz emlékeket idéző viskóban találják meg, ami egyszeriben döbbenetes titkok tárházává válik, ahol izgalmas találkozások során a megbocsátás gyógyító ereje és hatalma is felragyog a sebzett szív számára.

– A főszereplő eltölt egy hétvégét ebben a faházban, és találkozik Istennel. A könyv rendhagyó köntösbe bújtatja Isten és ember kapcsolatát, a történet egy fantasztikus lélekutazás, amihez az olvasónak nagy szüksége van a képzelőerejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában