Duna Művészegyüttes

2020.05.26. 11:00

A szabadban táncoltak a néptáncosok Várpalotán

Rendhagyó táncos népzenei koncertet láthatott a napokban Várpalotán két helyszínen is a közönség. A belvárosban és az Ady-lakótelepen a Duna Művészegyüttes tagjai perdültek táncra a Göncöl zenekar kíséretével.

Szabó Péter Dániel

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A koronavírus-járvány miatt a több mint fél évszázados múlttal bíró folklórformáció tagjai sem léptek színpadra az elmúlt két hónapban, a közös táncos próbák helyett is otthon gyakoroltak egy előre kiadott szakmai tematika alapján, tudtuk meg Zsákay Júliától.

A Duna Művészegyüttes kommunikációs menedzsere elmondta, együttesük arra vállalkozott, hogy a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. szervezésében útjára induló meg­lepetés-koncertsorozatnak is részesei lesznek, amelynek fókuszában a térzene átgondolt, a vírushelyzetre koreografált verzió­ja áll. Várpalotán azonban nemcsak zenét hallhatott, hanem táncos produkciót is láthatott a közönség a belvárosi Táncsics utcán, illetve a Kálvária városrészben található Szabolcska utcában. A Duna Művészegyüttes tánckarának vezetője, a helyi Cserregő Néptáncegyüttest is vezető Soós Gyula András és partnere, Horváth Eszter, a művész­együttes szólistája táncolt a palotai utcákon és tereken.

Horváth Eszter és Soós Gyula András táncol a várpalotai Dísz téren
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– Régóta terveztük már, hogy a művészegyüttes is részt vegyen egy ilyen köztéri akcióban. Örülök, hogy összejött. A produkciót a járványügyi előírások miatt csak úgy tudtuk kivinni az utcára, ha olyanok táncolnak együtt, akik a magánéletben is egy párt alkotnak. Eszter és András esetében ez megvan, külön öröm, hogy Várpalotához is kötődnek, így kiváló helyszín volt az előadásra a település

– mondta Juhász Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában