a végsőkig kivártak a döntéssel

2020.06.26. 14:38

Elmarad az Anna-bál, de lesz szabadtéri Anna-fesztivál

Elmarad a 195. Anna-bál, mert a jelenlegi környezetben nem tudnák a megszokott színvonalon megtartani.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Mindenképpen szerették volna megrendezni az ország egyik legrégebbi társadalmi eseményét Balatonfüreden, ezért a végsőkig kivártak a döntéssel. A bálozni vágyó 18 éves balatonfüredi lányok nem maradnak le a patinás eseményről, mert meghívja őket a város a jövő évi Anna-bálba, derült ki Cserép László vezető tanácsadó, Balatonfüred önkormányzatának osztályvezetője tájékoztatójából.

Megtartják viszont az Anna-fesztivál nagyszabású szabadtéri rendezvényeit. Lesz prímásverseny, operagála, kórusok koncertje, és újdonságként operettműsor.

A szívkórház előtti téren felállított nagyszínpadon megrendezik a hagyományos operagálát, amelyen világhírű darabokból csendülnek fel részletek, előtte egy nappal pedig a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel a Gyógy téren. Az eredetileg a bálra tervezett, Káel Csaba rendezte operettműsort, rendhagyó módon, ezúttal szintén a szabadtéri színpadon lehet látni.

Megrendezik a prímásversenyt is, karöltve a Hagyományok Házával július 21-25. között. A megmérettetésen a hagyományos magyar népzenét játszó fiatal hegedűsök zenélnek, a legjobb produkciókból és a meghívott előadók műsorszámaiból gálakoncert is lesz a Gyógy téren felállított nagyszínpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában