Wass Albert-­szavalóverseny

2020.06.27. 11:00

Idén is megnyerte a szavalóversenyt a pápai diák

Szücs Kornélia Magdolna pápai középiskolás diák nyerte meg a Wass Albert-­szavalóversenyt, melyet az erdélyi magyar író és költő születésének 112. évfor­dulója alkalmából rendeztek Devecserben.

Polgár Bettina

Kornélia jövőre a felnőttek mezőnyében indul Fotó: Napló

A szavalóverseny célja idén is az volt, hogy méltó emléket állítsanak vele a 20. századi magyar irodalom meghatározó alakjának. A megmérettetésre egy szabadon választott Wass Albert-verssel lehetett nevezni, hat különböző korcsoportban.

Kornélia – aki idén végzett a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziumában – elmondta, hogy harmadszor nyerte meg korcsoportjában a versenyt. Hozzáfűzte, idén a koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon szervezték meg a szavalóversenyt, a megmérettetésnek nem a devecseri könyvtár adott otthont, ahogy korábban, hanem videófelvételt kellett beküldeni, és a zsűri ezt értékelte.

– Régóta járok szavalóversenyre. Most fejeztem be a középiskolát, három évvel ezelőtt az irodalomtanárom javaslatára indultam el a devecseri versenyen. Ebből aztán hagyomány lett, miközben sok barátot szereztem, és kialakult egy jó társaság, így a következő években is mindig neveztem – nyilatkozta lapunknak Szücs Kornélia Magdolna.

Kornélia jövőre a felnőttek mezőnyében indul Fotó: Napló

Kiemelte, nagyon szereti Wass Albert munkásságát, és különösen közel állnak hozzá az istenes, illetve a hazaszeretetet középpontba helyező versek, melyek fontos gondolatokat közvetítenek. Legutóbb is egy ilyen műre esett a választása: a szerző Mikor a bujdosó az Istennel beszél című versével nevezett.

A tehetséges fiatal produkcióját a zsűri emléklappal, oklevéllel és könyvvel jutalmazta. Kornélia hozzátette, jövőre a felnőtt kategóriában szeretne indulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában