hangversenysorozat

2020.07.29. 07:00

A járvány miatt más lett a Pannonia Reformata Múzeum programterve

Elmaradnak a református múzeum hangversenysorozatának ez évre meghirdetett alkalmai de igyekeznek minőségi koncertekkel kárpótolni a zenekedvelőket.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Musica Pannonica Reformata elnevezésű hangversenysorozat idei alakulásáról tájékoztatta a sajtót a Pannonia Reformata Múzeum. Halászné Kapcsándi Szilvia múzeum­vezető elmondta, az egész éves programtervüket, így a második évad márciustól tervezett megvalósulását is keresztülhúzta a koronavírus-járványhelyzet.

Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető és Gönye Martin egyeztet az Orgonák éjszakájáról. Legközelebb erre az ingyenes ótemplomi hangversenyre várják az érdeklődőket
Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Hosszas mérlegelés és a művészekkel való egyeztetés után azt a döntést hoztuk, hogy a koncertsorozat az előre meghirdetett formában elmarad. Ugyanis az elsőt, Érdi Tamás zongoraművész koncertjét nem tudjuk bepótolni. A másodikra, Szabadi Vilmos hegedűművész mesterkurzusára nemzetközi szinten is érkeztek volna hallgatók, és együtt adtak volna augusztusban hangversenyt. A művész kérésére ezt áttettük a következő évre. Vörös Boglárka zeneszerző novemberi estje szintén elmarad. Sok embert mozgatna meg, a próbák nem indultak el, ezért későbbre halasztjuk. Jelenleg a Nemzeti Énekkarral még tárgyalásban vagyunk. Amennyiben a vírushelyzet engedi, ezt a koncertet szeretnénk megtartani szeptember végén. Erről viszont csak később születik végső döntés– árulta el Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető.

A megváltott bérleteket visszaváltják a múzeum recepcióján, tette hozzá. Ugyanakkor örömmel közölte, a komolyzene kedvelői és az ótemplomba járó látogatók nem maradnak zenei élmény nélkül.

Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető örömmel közölte, a komolyzene kedvelői és az ótemplomba járó látogatók nem maradnak zenei élmény nélkül
Fotó: Laskovics Márió/Napló

A múzeum az országos Orgonák éjszakájához csatlakozva augusztus 8-án rendez ingyenes koncertet Gönye Martin katolikus kántor, Parola Csaba egyházzenész, Eisenbeck Ágota és Takács László énekművészek fellépésével. Augusztus 29-én St. Martin szaxofon- és pánsípművész, december 10-én pedig Rákász Gergely orgonaművész ad majd koncertet, a múzeumban válthatók jegyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában