Csak az a szép zöld gyep

2020.07.20. 14:00

A parkőr története az Érzékenyítő Fesztiválon

Poldi bácsi és az a szép zöld gyep – a veszprémi színház szombati Égigérő fű című előadása előtt többen emlegették annak főszereplőjét és fő témáját.

Rimányi Zita

20200718 Veszprém Petfői Színház. Az égig érő fű előadásra érekző közönség. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Szülők nézték meg fiukkal együtt, hogy ő is megismerje gyermekkoruk kedvenc filmjének történetét. Unoka hívta el nagymamáját, hogy vele még egyszer is láthassa az előadást, ami annyira tetszik neki.

- Egy barátom javasolta, hogy éljünk a lehetőséggel és nézzük meg a vígjátékot, amit most egy fesztivál keretében játszanak el. Ezért jöttünk el Ösküről szombat délután Veszprémbe. Gyerekkorunk egyik kedvenc filmje volt az Égigérő fű. Itt a regény színpadi változata látható. A nyugdíjba készülő parkőrről és kis barátjáról szóló történet azt mutatja meg, hogy összefogva apróságokkal is milyen sokat segíthetünk másokon, jobbá tehetjük egymás életét. Erre nem lehet elég korán felvívni a gyerekek figyelmét. Ezért szerettük volna, ha a fiunk is látja a darabot.

Nagymamájukkal érkeztek az előadásra az unokák
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Már előre meséltem is neki Poldi bácsiról és a szép zöld gyepről, amiről a szemetet szedi fel a főszereplő és a sok vidám jelenetről, amire az előadáson számíthat – mondta el Matyikó Péter, akit a Veszprémi Petőfi Színház „Lélektől lélekig...” Érzékenyítő Fesztiváljának egyik programja előtt szólítottunk meg.

Borszéki Jánosné két unokájával érkezett az ifjúsági darabra. Egyikük már látta korábban is, és annyira tetszett neki, még egyszer is meg akarta nézni. „Sok benne az érdekesség, a nevetés, az öröm” – mondta el a kisfiú és persze ő is az előadáson a Poldi bácsit alakító színésztől többször elhangzó mondatot emlegette: „Csak az a szép zöld gyep, az fog nekem hiányozni!” A nagymama arról beszélt, hogy egyébként is sok időt tölt együtt unokáival, ezúttal szerettek volna egy színházi élménynek is együtt részesei lenni. Szerinte az természetes, hogy a családtagok, az egymás közelében élők, amiben tudják, segítik egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában