kiállítás zircen

2020.07.17. 11:00

A szeretet tükröződik a gyerekek rajzaiból

A Fekete István állatai című rajzpályázat alkotásai­ból nyílt időszaki kiállítás Zircen a Magyar Természettudományi Múzeum Bakonyi Természettudományi Múzeumának SarokGalériájában.

Kelemen Gábor

A tárlat szeptember 30-ig tekinthető meg

Fotó: Kelemen Gábor

A vendégeket Kutasi Csaba, a rajzpályázatot kiíró és a kiállítást rendező múzeum igazgatója köszöntötte. Mint mondta, márciusban hirdették meg a rajzpályázatukat Fekete István író születésének 120. évfordulója alkalmából. A feladat az volt, hogy az óvodások és az általános iskolások jelenítsék meg az író állatszereplőit. A felhívásra összesen 68 rajz érkezett Zircről és sok más településről.

A kiállítást Kasper Ágota nyugalmazott múzeumigazgató nyitotta meg. – Legyen szó csillagról, patakról, bagolyról vagy egy tovasurranó egérkéről, olyan hihetetlen finomsággal, hozzáértéssel, szeretettel írta le ezeket, hogy gyereknek, felnőttnek öröm az olvasása mind a mai napig – fogalmazott Fekete Istvánnal kapcsolatban Kasper Ágota. Hozzátette: az író minden sorából a szeretet tükröződik vissza, mint ahogyan a gyerekek alkotásaiból is.

A köszöntők után megtartották a rajzpályázat eredményhirdetését. A díjakat Sipos Erika, a szervező intézmény múzeumpedagógusa adta át a helyezést elérő gyerekeknek. Korcsoportonként az alábbi végeredmény született.

A tárlat szeptember 30-ig tekinthető meg Fotó: Kelemen Gábor

Óvodások: 1. Cserháti Dániel (Miske Óvoda, Felsőörs), 2. Szemmelveisz Lilla (Zirci Benedek Elek Óvoda), 3. Tenk Izabella (Zirci Benedek Elek Óvoda Lókúti Tagintézménye). Különdíjas: Nagy Anna Veronika (Panelkuckó Óvoda, Pétfürdő).

Alsó tagozatosok: 1. Szemmelveisz Dalma, 2. Szekrényes Nóra Anna (mindketten Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola), 3. Szilágyi Judit (Gárdonyi Géza Általános Iskola, Sopron). Különdíjas: Kotov Krisztián (Diadal Úti Általános Iskola, Budapest).

Felső tagozatosok: 1. Deák Rozita Angelika, 2. Beck Laura (mindketten Diadal Úti Általános Iskola, Budapest), 3. Wéber Szófia (Fekete István Általános Iskola, Veszprémvarsány). Különdíjas: Bolla Gréta (Fekete István Általá-

nos Iskola, Veszprémvarsány).

A Fekete István állatai című rajzpályázatból nyílt kiállítást szeptember 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának zirci SarokGalériájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában