Impressziók a kertben

2020.07.10. 11:00

Színek, formák, ízek, illatok kavalkádja a szabadtéri tárlaton

A házigazda élményfestő célja azt volt a szabadtéren rendezett kiállítással, hogy pozitív élményeket szerezzenek vendégei a rendhagyó tárlaton. Egyrészt jobban megismerjék egymást a személyes beszélgetések kapcsán, másrészt – a színek, formák, ízek, illatok révén – művészeti és gasztronómiai élményekben is részesüljenek a születésnapi eseményen.

Molnár Sándor

Alim Adilov festőművész és felesége a házigazda Robozné Erődi Ildikóval a rendhagyó szentgáli szabadtéri kiállításon

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Robozné Erődi Ildikó azokat az ismerőseit hívta vendégségbe kertgalériájába, akikkel festményei révén kapcsolatba került az elmúlt egy-két évben, és személyesen is kíváncsiak voltak az ez idő alatt készített akrilképeire. Látható volt továbbá a Petőfi Színházat ábrázoló akvarellképe is, amely bekerül a Veszprém Megyei Értéktárba. A tárlatot színesítette még P. Kovács Péter szobrász néhány alkotása. A szabadtéri kiállítás vendége volt a hazánkban élő üzbég festőművész, Alim Adilov és számos olyan alkotó, aki vonzódik a széphez, a természethez, és mindez megnyilvánul munkáiban is. Az alkotások nyújtotta látványélmény mellett a látogatók jókat beszélgethettek az árnyékos kiülőkben.

A „szentgáli borteraszon” pedig Ildikó fiai, Zoltán és Péter a nagymama által sütött diós kiflivel, valamint almás pitével, pogácsával, kávéval és finom borokkal kínálta a vendégeket.

Alim Adilov festőművész és felesége a házigazda Robozné Erődi Ildikóval a rendhagyó szentgáli szabadtéri kiállításon
Fotó: Balogh Ákos/Napló

 

A sokoldalú házigazda életében a festés egy új szín a széles palettán, és nagyon örül annak, hogy ezt az utazást, amit a festészet jelent számára, most megoszthatta az ismerőseivel egy közös állomás idejére. Erődi Ildikó szeretne hagyományt teremteni a július eleji kiállításból, hogy évről évre a közönség elé tárhassa festményeit. 2021-ben PÉLDA-KÉPEK címmel rendezi meg következő szabadtéri kiállítását. Erre az alkalomra az ország hét sikeres és ismert hölgyének absztrakt akrilportréját viszi majd vászonra.

– Célom, hogy a kertgaléria premierkiállításom után a képek eljussanak a legtöbb emberhez, hogy tudatosíthassam bennük, mindannyian különlegesnek születünk, csodás képességekkel, és ezekkel a képességeinkkel meg kell tanulnunk élni, hogy önmagunknak és közvetlen, valamint tágabb környezetünknek örömöt szerezzünk, és sikereinken keresztül gazdagabbá tegyük világunkat.

 

- Ehhez a projektemhez kerestem meg Magyarország hét nagyon sikeres hölgyét az élet legkülönbözőbb területeiről: a zene, sport, színház, filmművészet, táncművészet, divat, valamint üzleti élet vonatkozásában. Hosszú Katinka olimpikon, Radics Gigi énekes, Felméry Lili balettművész és Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatokért felelős PR-vezetője úgy érezte, hogy azonosulni tud ezekkel a gondolatokkal, ezért vállalta az együttműködést, hogy az immár közös gondolat célt érjen – mondta el Robozné Erődi Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában