Fókuszban a tehetségek

2020.08.28. 07:00

Csiszolatlan gyémántok és régi ismerősök is versenyeznek az Utcazene Fesztiválon

Az utcazene-fesztivál versenyzői idén kétmillió forintért zenélnek Veszprém utcáin. Ahhoz, hogy besöpörjék a fődíjat, a zsűrit kell megnyerniük, ugyanis a közönség idén nem szavazhat.

Horváth Virág

20200826 Veszprém Négy színpadon megkezdődött az Utcazene Fesztivál. Livingroom Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Második napja tart a megyeszékhely kultikus fesztiválja, ahol idén csak a versenyt tartják meg a járványhelyzet miatt. Az első napokon főként a helyi lakosok alkotják a közönséget, mégis új dolgokat tapasztalhatnak az utcazenén. A korábbi évek esti nagy koncertjein egyértelműen nagyobb tömeg gyűlt össze, mint a délutáni idősávban zenélő versenyzőknél. Sokan évek óta látogatják a fesztivált, mégsem figyeltek oda a fiatal, tehetséges zenészekre, akik a fődíjért küzdöttek. Idén viszont ők vannak a középpontban, a fő műsorsávban 18 órától egészen éjfélig zenélnek a négy színpadon, így kvázi nagykoncert-lehetőséget kaptak a fesztiváltól négy napon keresztül.

Érdemes mind a húsz versenyző koncertjét meghallgatni, ugyanis csiszolatlan gyémántokat vagy régi ismerősöket is köszönthetünk a versenyzők sorában. Ez utóbbi kategóriába esik a LivingRoom nevű formáció, amely 2017-ben alakult. Friderikusz Péter és Pál Benjámin akkoriban dolgozott együtt A Dal 2017 kapcsán, mikor is utóbbi aktuális dalához, a Father’s Eyeshoz készítettek akusztikus verziót. Ahogy telt az idő, egy kiforrott, talán elsőre szokatlan hangzásvilág mellett maradtak, melynek alapja az ének-gitár-cselló együttes hangzása. A formáció A Dal 2018 műsorban debütált Kirakat élet című dalával.

A LivingRoom formációt Veszprémben is sokan ismerik Fotó: Penovác Károly/Napló

Ebben az évben a ByeAlex és a Slepp együttes előzenekara voltak a tavaszi turné során. Ezt követte számos pesti koncert, illetve számos vidéki fesztivál és városi rendezvény. 2019 októberében jelent meg második single lemezük Tengerszem címmel, ezt követte a VoltVanLesz single 2020 tavaszán, és mostanában jelenik meg Körutazók című lemezük az NKA támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában