ennek a fesztiválnak lelke van

2020.08.31. 20:00

Elhamvadt a Bondoró Fesztivál főnixmadara Kapolcson

Bohém hétvégével zárta a nyarat a Bondoró Fesztivál, idén második alkalommal rendezték meg a családias hangulatú rendezvényt Kapolcson.

Horváth Virág/likeBalaton

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos

A Bondoró Fesztivál idén második alkalommal várta az utcaszínház szerelmeseit Kapolcsra, ahol három napon keresztül mintegy száz programmal, családi- és gyermekelőadásokkal, felvonulásokkal és koncertekkel várták a látogatókat a szervezők. A fesztiválon ezen a hétvégén közel ezerkétszáz néző fordult meg, az ide látogatók hat különböző helyszínen kapcsolódhattak be az önfeledt fesztiválforgatagba.

Közel ezerkétszáz néző fordult meg a fesztiválon Fotó: Nagy Lajos

Nem létező tárgyak tárlata, életre keltett Bondoró Figurák, szemet gyönyörködtető Pyrodise tűz show és Grecsó-Hrutka Tandem, Zuboly, Müller Péter Sziámi And Friends, és még sorolhatnánk, milyen sokrétű, színes, kulturális programmal készült idén a szervező csapat.

A Bondoró-hegy lábánál fekvő fesztivál az „utcás” előadások népszerűsítését tűzte ki céljául. A vidám fesztiválforgatagban ott voltak az életre keltett Bondoró Figurák, a BAB Társulat óriásbábjai, valamint a Langaléta Garabonciások gólyalábasai és a Paralel utcaszínházi komédiásai is. A talpalávalót a Mágustones masír banda húzta. Az első napon bemutatkozott a Bondoró Főnix Madara is, amely a zárófelvonuláson is szerephez jutott.

A Bondoró-hegy lábánál fekvő fesztivál az „utcás” előadások népszerűsítését tűzte ki céljául Fotó: Nagy Lajos

A fiatal fesztivál a második évében még tudta tartani azt a bájos családiasságot, amiért az emberek kilátogatnak ebben az időpontban Kapolcsra. Vasárnap a településen sétálgatva, mintha csak nem is történne semmi a Malom-szigeten, egy álmos városka csendes látképe tárult az érkezők elé. A hídon túl pedig gyerekek szaladgáltak, zenészek piknikeztek, és a művészetkedvelők nézelődtek. A Bondoró Fesztiválon az utcaszínház kedvelői mellett a zenét, festészetet, bábszínházat, szobrászatot és a természetet kedvelők gyűltek össze. Valóban azt nyújtja a fesztivál, amit ígér, a névadó Bondoró hegy „leköltözik” egy hétvégére a völgybe, és a maga békességét és szeretetét adja a jelenlévőknek.

A fiatal fesztivál a második évében is meg tudta tartani a bájos családiasságot Fotó: Nagy Lajos

- Őszintén úgy gondoljuk, hogy ez a fesztivál nem csupán él és virul, hanem lelke van. Ezt a szellemiséget igyekszünk majd tovább vinni a továbbiakban is – nyilatkozta Virág Zsóka, a fesztivál igazgatója.

A Bondoró Színpadon a fesztivál zárónapján koncertet adott a Cimbaliband, majd őrületes fesztiválzáró bulival búcsúztatta a nyarat a Müller Péter Sziámi AndFriends, akik a RomanoDrommal kiegészülve táncoltatták meg a Bondoró közönségét. A három napos rendezvényt egy záró felvonulással keretezték a szervezők, ahol újra együtt masírozhatott minden jelenlévő.

A felvonulást követően a Kreatív Kráter Kör tagjai egy különleges produkció keretében tűzre vetették a Bondoró saját főnix madarát, amely valódi szakrális érzetet keltett a jelenlévőkben, ahogyan az égő madár körül a Bondoró Fesztivál himnuszát énekelték. Megható záró pillanatok tanúi lehettek azok, akik részt vettek a különleges fesztivál-búcsún. A fesztivál-közönség megnyugodhat, hiszen az ígéretek alapján a legendás madár a következő fesztiválon újra feltámad majd hamvaiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában