Másképp rádióznak már

2020.08.28. 07:00

Juhász Bálint, ajkai rádiós szerint elengedhetetlen a digitális jelenlét

A város szülötte, az ifjú rádiós tehetség új vizekre evez mostantól, station managerként vezet egy online rádiót. Juhász Bálint, a helyi Best FM rádió főszerkesztője még 17 éves korában kapta a Diák­újságírók Országos Egyesülete Év Rádiósa díját.

Tóth B. Zsuzsa

Juhász Bálint rádiós tehetsége korán megmutatkozott

Forrás: Archív

Az ajkai Bródy Imre Gimnáziumban érettségizett, fiatal kora ellenére aktívan kivette a részét a vörösiszap-katasztrófa után a tudósításokból. A kitüntető címre nem önként pályázott, hanem az egyesület megkeresésére adta be a pályázatát a középiskolás korosztályban. Az egyesület értékelése szerint régen volt már olyan pályázó ebben a kategóriában, aki ennyire magasan kiemelkedett a mezőnyből. Bálint igazi rádióriportot készített, a helyszínen felvett, valós idejű történetet osztott meg a hallgatókkal a vörösiszap-katasztrófáról. Amint jellemezték, pályamunkája legnagyobb erénye, hogy láttat, vagyis neki köszönhetően a hallgató oda tudja képzelni magát a helyszínre. Ez pedig a rádiózás lényege, amiért feltalálták. Bálint akkor vallotta, hogy ez alatt az egy hónap alatt nőtt fel.

Nagyon komoly témákat érintettek a műsoraik, sok neves emberrel beszélgettek. Orbán Viktor miniszterelnök is nekik nyilatkozott először, a CNN és a BBC is az ő kis stúdiójukban vett fel anyagokat, a The Washington Post címlapon hozta le az általa készített fényképet. Aztán Bálint másodéves egyetemistaként érdemelte ki a Diákújságírók Országos Egyesülete Ifjúsági Sajtódíját. Azóta több rádiócsatornánál dolgozott szerkesztő-műsorvezetőként, most újra egy online csatorna csapatát erősíti.

– A friss digitális állomás a jelenre, pezsgésre és a valódi hallgatói igényekre épít: új zenékkel dobjuk fel a napot, műsorvezetőink mosolyt csalnak az arcokra, beszélgetéseink értéket közvetítenek. Rengeteg kitelepülés, élő műsor, interakció vár a hallgatókra. A csapat fiatalokból áll, akik mindent megtesznek a minőségi, tartalmas szórakoztatásért, miközben igyekeznek lépést tartani a világgal: saját kutatásokban több száz fiatalt kérdeztünk arról, mit szeretnének hallani, ha rádióról van szó. Az elvárásoknak megfelelően valódi frissességet kínálunk mind zenében, mind a pezsgő műsorvezetésben. A hazánkban még nem ismert ,,student radio” formátumban működő adó ott lesz a legnagyobb eseményeken, fesztiválokon, és a szupersztárokkal beszélgetünk. Mindegy, hogy youtuber, podcaster, tehetséges sportoló vagy méltán híres zenész. Mindent kipróbálunk – mondta Bálint.

Juhász Bálint rádiós tehetsége korán megmutatkozott
Fotó: Archív

Szerinte ugyanis ma már nem elég egy lineáris rádióműsor, a digitális jelenlét nélkülözhetetlen. Alapvető küldetése lesz az általa képviselt rádiózásnak, hogy a fiatalokat jobban bevonja a rádiózás élményébe, a tervek között szerepel a saját rádiós akadémia, médiaórákon, táborokban történő oktatás, külföldi látogatások, konferenciák szervezése, valamint a piacon lévő többi rádióval való együttműködés, együtt gondolkodás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában