Látványos előadásra készülnek

2020.08.18. 11:00

Tizenötödik alkalommal rendezik meg Várpalotán az Országos Musical & Operett Kurzust

A képzést szervező „Musicalre Hangolva” Egyesület célja, hogy zenei és tánctáborok segítségével megismertesse a fiatalokkal a zenés színházi műfajt.

Szabó Péter Dániel

Gőzerővel próbálnak az Országos Operett & Musical kurzus növendékei az augusztus 24-i gálaestre

Fotó: Szabó Péter Dániel

Szabó Szilvia, Peller Károly és Lőrincz Máté vezetésével augusztus elején idén ismét útjára indult Várpalotán az Országos Musical & Operett Kurzus. A tizenötödik alkalommal megrendezett művészeti képzésre ezúttal is az ország szinte minden szegletéből érkeztek fiatalok.

A koronavírus-járvány miatt egy ideig úgy tűnt, hogy a gálát és az azt megelőző háromhetes felkészülést nem lehet megtartani, ám a korlátozások enyhítésével, a járvány­ügyi szabályok maximális betartása mellett végül meg tudják rendezni a programot.

– Nagyon örülünk neki, hogy végül meg tudjuk rendezni a kurzust, hiszen a járvány miatt sokáig kétséges volt, lesz-e erre lehetőségünk. Épp ezért talán a korábbiaknál is jobban vártuk, hogy közösen dolgozhassunk a fiatalokkal – mondta el kérdésünkre Szabó Szilvia, a kurzus művészeti vezetője.

Gőzerővel próbálnak az Országos Operett & Musical kurzus növendékei az augusztus 24-i gálaestre Fotó: Szabó Péter Dániel

Lőrincz Máté koreográfus kiemelte, ugyan rövid idő, mindössze három hét áll rendelkezésükre, hogy egy teljes színházi estet próbáljanak össze; a teátrumokban erre legalább két hónapjuk van a résztvevőknek. Emiatt kevés lépésanyagból próbálnak minél látványosabb előadást összehozni, ami reményeik szerint a fiataloknak és a közönségnek egyaránt nagy élmény lesz augusztus 24-én 20 órától a Thury-vár udvarán.

A kurzuson az újoncok mellett több olyan fiatal is részt vesz, akik évek óta visszatérő hallgatói a képzésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában