kézműves mesterségek

2020.09.22. 16:00

Alkotóházak hétvégéjét rendezik Zircen

Szeptember utolsó hétvégéjén kétnapos programot kínál a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház, amelynek műhelyeiben többféle kézműves mesterség oktatására kerül sor kis létszámban, hatfős csoportok számára az országos Alkotóházak hétvégéje programsorozat keretében.

Juhász-Léhi István

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ki-ki kedvére választhat a kosárfonás, kézi szövés, nemezelés vagy bőrművesség közül.

A program, szeptember 25. (péntek), 13-17 óráig: Európai kosárfonási technikák. Spirális technikával készítenek a jelentkezők kosarat Fodróczi Kármen vezetésével. 18 órától Fodróczi Kármen előadása Régi-új zöld alapanyag: a fűzvessző és ami abból készül címmel.

Szeptember 26. (szombat), 9-12 óráig: Nemezelés. A résztvevők finomszálú, színes gyapjúból készíthetnek el egy kisebb nemez tolltartót. Oktató: Marton Károly, Marton-Bőczy Boglárka. 9-13 óráig: Európai kosráfonási technikák 2. Spirális technikával készítenek a jelentkezők kosarat Fodróczi Kármen vezetésével. 14-17 óráig: Kézi szövés. Szövő kártya és szádfa segítségével a szalagszövés technikájával ismerkedhetnek meg a jelentkezők. Oktató: B. Dobos Teréz. 14-17 óráig: Bőrözés. Oktató: Gáspár Marianna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában