a díjazottak már megvannak

2020.09.16. 17:30

Kezdődik a Quasimodo-költőverseny és irodalmi fesztivál Balatonfüreden

Száznegyvenkilenc alkotótól, köztük külföldön élő szerzőktől, közel háromszáz vers érkezett az idei Salvatore Quasimodo költőversenyre.

The Italian poet Nobel prize winner Salvatore Quasimodo poses sitting at his study desk. Italy, 1953.

Az emlékdíjat Lövétei Lázár László a Melyik Nap alatt? című versével, a különdíjat Zsávolya Zoltán a Munkacímre című versével nyerte el. Debrecen város által felajánlott Térey-díjat pedig Garaczi László az In Cauda Venenum című versével érdemelte ki – írja a balatonfured.hu.

Az 1992-be elindított költőverseny a Nobel-díjas író, Salvatora Quasimodo 1961-es balatonfüredi tartózkodásának állít évről évre méltó emléket. Az idén háromnapos fesztivállá bővülő esemény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg.

Lesznek könyvbemutatók, kiállítások és koncertek, de még az olasz konyha különlegességeibe is belekóstolhatnak a versfesztiválra érkezők.

A város honlapján olvashatjuk, hogy a verseny történetében először dalversenyt is hirdettek. A korábbi években a megmérettetésen díjat nyert versek valamelyikét zenésíthették meg a vállalkozók. A Szőcs Géza, Kováts Péter, Márta István összetételű zsűri, Kálnay Adél: Ami marad című versére írt Balogh Máté szerzeményét találta a legjobbnak.

Az irodalmi fesztivál szeptember 17-től 19-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában