Kabóca Bábszínház

2020.09.10. 07:00

Megújult terekkel és biztonsági szabályokkal tartják meg a veszprémi Mesefesztivált

Az elmaradt Kabóciádé nem törte meg a Kabóca Bábszínház lelkesedését, az őszre tervezett XVII. Mesefesztivált ugyanis megrendezhetik szeptember 18. és 20. között a megfelelő járványügyi rendeletek betartásával.

Horváth Virág/LikeBalaton

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ismét felhőtlen családi szórakozást kínál a Kabóca Bábszínház ősszel, a Mesefesztivál három napig tartó programjai közül a legkisebbektől az idősebbekig mindenki találhat megfelelő szórakozási lehetőséget. Idén két helyszínen, szabadtéren, a Hangvilla és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár előtti téren mutatják be programjaikat.

A kezdő napon az Europalánta és a Tintaló Társulás előadásai lesznek láthatók, valamint színpadra lép még Erdei Gergő, Érsek-Csanádi Gyöngyi és Góbi Rita a Köszönjük, Magyarország program jóvoltából.

Szombaton nyílik meg a megyei könyvtár előtt a Györgydeák György utca – Mesterségek tere Játéktér, ahol a kicsik és nagyok hagyományos mesterségekkel ismerkedhetnek meg játékos formában, díszítőelemként pedig Györgydeák György képzőművész városképeit használják majd fel, ezzel is adózva a művész emlékének.

A Mesefesztivál programját Sipos Tekla, művészeti titkár és Szántó Viktória dramaturg mutatták be
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Több határon túli fellépőt is várnak a rendezvényre, a Brighella Bábszínházat Szatmárnémetiből, valamint a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház tagjait. Különleges fejlesztéssel is készül a Kabóca Bábszínház, ugyanis a Mesefesztiválon mutatják be az Emeled a magasba! játékteret.

– Ezt az építkezős játékteret Sisak Péter játéktervező álmodta meg. Nem mindennapi, hiszen daruval és grandiózus futószalaggal van felszerelve, amivel tulajdonképpen egy építkezést lehet szimulálni. Nagy izgalommal várjuk a nézők reakcióját, a tesztek alapján kiderült, hogy a gyerekek mellett az apukák is nagyon élvezik – mondta el Sipos Tekla, a Kabóca Bábszínház művészeti titkára.

A szervezők türelmet és megértést kérnek a Mesefesztivál látogatóitól, hiszen a pandémiás helyzetre való tekintettel a rendeletek napról napra változhatnak, ami befolyásolhatja a fesztivál programját is. A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek, aminek kiemelt fontossága van, hiszen bizonyos esetekben létszámkorlátozásra lesz szükség. A szabadtéri helyszíneken 200 főre, míg az esőhelyszíneken 40 főben maximalizálják a résztvevők számát. Arra kérnek mindenkit, tájékozódjanak mindig az aktuális helyzetről, mielőtt útnak indulnának a családdal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában