Mesenapi díjazottak

2020.10.14. 07:00

Díjazták a játékos verseny helyes megoldóit Pápán

Tíz szerencsés kisdiákot részesített jutalomban a városi könyvtár a Magyar népmese napja című játékos verseny helyes megoldói közül.

Laskovics Márió

A mesepályázaton résztvevő gyermekek és szüleik maszkban vehették át a nyereményeket a könyvtárban

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Jókai Mór Városi Könyvtár a Magyar népmese napjához kötődően meghirdetett feladatmegoldó pályázatának helyes megfejtőit díjazták múlt pénteken az előadóteremben.

A nyereményeket Németh Loretta gyermekkönyvtáros osztotta ki a megjelent diákoknak
Fotó: Laskovics Márió/Napló

2005 óta ünnepeljük szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a magyar népmeséket. Ez alkalomból a városi könyvtár játékos versenyt hirdetett az általános iskolák 2-5. osztályosai számára, tudtuk meg Németh Loretta gyermekkönyvtárostól, aki elmondta, a magyar népmesékkel kapcsolatos keresztrejtvényt, totót és apróhirdetést tartalmazó feladatlapokat kiküldték a helyi iskoláknak, valamint elérhetők voltak a könyvtárban és annak honlapján is.

A pályázatra összesen 156 feladatlap érkezett be. Németh Loretta gyermekkönyvtáros hozzátette, a legtöbb megoldást, több mint hatvanat a Munkácsy-iskolából kapták. Nagy örömükre szolgált, hogy az ugodi és a marcaltői iskolából is érkeztek megfejtések. A közel 130 helyes megfejtő közül tíz szerencsést sorsoltak ki.

A mesepályázaton résztvevő gyermekek és szüleik maszkban vehették át a nyereményeket a könyvtárban Fotó: Laskovics Márió/Napló

Közülük további sorsolással döntöttek a fődíjról: a fejhallgatót Németh Dominik (Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola) vihette haza. A többi díjazott – Megyeri Virág, Tima Bálint, Szórádi-Tóth Száva (Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola), Zámbó Zsófia Lia (Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Kőszeghy Sára Anna, Kürthy-Molnár Luca (Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola), Bárdossy Tamara (Weöres Sándor Általános Iskola), Kővágó Edit Gréta (Tarczy Lajos Általános Iskola) és Szakács Kende (Szent István Római Katolikus Általános Iskola) – emléklapot, ajándékutalványt és memóriakártya-csomagot vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában