kiadványok a város napjára

2020.11.10. 16:00

Két felhívást hirdetett meg a Mi, pápaiak! mozgalom

A Mi, pápaiak! mozgalom nevében meghirdetett két felhívás alkotásaiból – az Esterházyakról szóló tanulmányokból és pápai pillanatképekből – kiadványt jelentetnének meg a város napjára.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Rátz Ottó Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt díjas mesterpedagógus, szaktanácsadó a nemrég elindított Mi, pápaiak! elnevezésű mozgalom két felhívásáról, valamint a Gyermekjóléti Alapítvány két nyertes tanulmányi versenyéről tájékoztatta a sajtót szerdán a Fő téren.

Az Esterházyak és Pápa című, 7–12. évfolyamos diákok számára meghirdetett pályázatban legfeljebb hatoldalnyi A/4-es méretű tanulmányt várnak.

A Pápa, ahogy én látom című képzőművészeti pályázatra pedig bármely technikával készült kreatív alkotásokat óvodásoktól, általános és középiskolai diákoktól, JPEG fájlformátumban. A kép alatt szerepeljen az alkotó, valamint (ha van) a felkészítő pedagógus neve.

Mindkettő határideje 2021. március 10-e, mert a város júniusi napjára egy kiadvány jelenik meg a beérkező pályaművekből.

Rátz Ottó mesterpedagógus, a Gyermekjóléti Alapítvány elnöke az Esterházy-szobornál tájékoztatta a sajtót Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Remélem, hogy a mozgalom nevében közzétett, építő jellegű felhívásaink elnyerik a városban élők, a Pápát szeretők tetszését, és hozzátesznek a városhoz fűződő kapcsolathoz. Rendezvényt a járványhelyzetben sajnos nem tudunk tartani. Alulról szerveződő mozgalomként a város valamennyi polgárára számítunk, mert Pápa érdekes, szép színfoltja az országrésznek, és mi nem közhelyként, hanem valós érvénnyel szeretnénk használni a Dunántúl Athénja kifejezést. Ezért a magunk eszközeivel, közeljövőbeli programjainkkal, amiben tudunk, részt kívánunk venni – tette hozzá Rátz Ottó.

A Gyermekjóléti Alapítvány elnökeként két határon túli, az Emmi, az ELTE és Márton Áron Szakkollégiuma által támogatott tanulmányi versenyükről is szólt. A III. Kárpát-medencei földrajz–történelem tanulmányi versenyre online jelentkezhetnek majd 5–12. évfolyamos diákok. Szintén digitális formában hirdetik meg A szabadság arcai nemzetközi tanulmányi versenyt az 1848–49-es és az 1956-os forradalom témájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában