Várják a felajánlásokat

2021.02.16. 11:00

Az ajkai Bánki iskola is csatlakozott a könyvajándékozás napjához

A középiskolás korosztálynak szóló, elsősorban kortárs szépirodalmi műveket kért a könyvajándékozás napjához kapcsolódóan az adományozóktól Némethné Görög Lilla, az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységének könyvtáros tanára.

Tisler Anna

Némethné Görög Lilla könyvtárlátogatásra biztatja a diákokat

Fotó: Györkös József

Némethné Görög Lilla elmondta: február 14. a könyvajándékozás napja. A program célja kettős: az egyik, hogy minél több gyermekhez és fiatalhoz jussanak el a könyvek, míg a másik, hogy ráirányítsák a figyelmet a rendszeres olvasás hasznosságára.

A könyvtáros tanár kifejtette: a bánkis diákok körében megnőtt az érdeklődés a könyvek iránt, főként a kortárs ifjúsági irodalmat keresik a legtöbben. Az egyik kedvenc jelenleg Leiner Laura, akinek a könyveit nemcsak a diákok, hanem a tanárok is szívesen olvassák. Még mindig népszerű a Harry Potter-sorozat, valamint a fiúknál A Gyűrűk Ura. Az iskola könyvek vásárlására fordítható pénze véges, így arra kérte a diákokat és bárkit, hogy aki megteheti, ajánljon fel szépirodalmat az oktatási intézménynek.

Némethné Görög Lilla könyvtárlátogatásra biztatja a diákokat Fotó: Györkös József

Némethné Görög Lilla hozzátette: manapság minden gyereknek van okostelefonja, mellyel az interneten keresztül bármilyen információhoz könnyen hozzájuthat. Csakhogy a világhálóra bármilyen információ felkerülhet ellenőrizetlenül, míg a könyv tartalmát többször átnézik, mielőtt nyomdába kerül.

- A Bod Péter országos könyvtárhasználati verseny is motiválja a diákokat a könyvtárlátogatásra. Az iskolai fordulón öten vettek részt, a megyei megmérettetésre ketten jutottak tovább, a kilencedikes Vass Anna és a tizedikes Pál Boglárka – mondta lapunknak a tanárnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában