domborművek, szobrok, festmények

2021.02.07. 07:00

Online olvasható a Séd kritikai lap idei első száma

Kulturális események híján képzőművészeti alkotások, köztéri szobrok, emlékjelek állnak a veszprémi folyóirat legújabb számának fókuszában.

A friss Cholnoky-díjas Ujj Zsuzsi maszk- és testfestéseiről Tóth Károly írt kisesszét, Herth Viktória Csuhai István tizennégy veszprémi szobrot ismertető kötetéről jegyezte le gondolatait, Gopcsa Katalin egy 1673-ból származó (a borítón is látható) mézeskalács-ütőfa nyomán készült üdvözlőlapokat mutat be írásában.

Olvashatunk Csikász Imre három, Veszprémben található domborművéről, Csizmadia Zoltán, El Kazovszkij és Vass Elemér egy-egy festményéről, valamint Györgydeák György Magánmitológiájáról is.

S. Bonnyai Eszter a Pannon Csillagdában látott planetáriumfilmről, Martinovics Tibor pedig Horváth Lili alkotásáról osztja meg gondolatait az olvasókkal. A folyóiratban helyet kapott Gáspár Gábor fotóesszéje is a behavazott Veszprémről.

Az idei első számot Géczi János szerkesztette, a járványhelyzet miatt a Sédet egyelőre online, az epa.oszk.hu oldalán lapozhatják fel az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában