a korábbiaknál is színesebb programokkal

2021.03.10. 07:00

Utcaszínházi forgatag a harmadik Bondorón

Még több programmal, külföldi előadókkal és hamisítatlan utcaszínházi forgataggal tér vissza idén a maga nemében egyedülálló Bondoró utcaszínház-fesztivál. Harmadik alkalommal rendezik meg Kapolcson.

Rimányi Zita

Az utcaszínházi fesztivál három napon át több mint száz programot vonultat fel nyolc helyszínen

Fotó: Penovác Károly/Napló

Idén a korábbiaknál is színesebb programokkal készülnek a fesztiválszezonra a Bondoró szervezői. Június 11. és 13. közt önfeledt karneváli hangulattal, gólyalábas és ma­rionett-előadásokkal, új cirkuszi produkciókkal, légtornászokkal, artistákkal és óriásbábokkal, koncertekkel és vásári portékákkal várják a látogatókat egy vidám nyárindító hétvégére.

Az utcaszínház műfaját népszerűsítő fesztivál három napon át több mint száz programot vonultat fel, nyolc helyszínen szórakoztatja a nagyérdeműt. Fellép többek közt a Langaléta Garabonciások, a BAB Társulat, a Harkels Puppetry, a Szabadkai Gyermekszínház, a Béla­műhely. A Kajárpéci Vízirevü tolmácsolásában Hany Istókkal is találkozhatunk. A szombati napon lesz Szikra show az Aserdus Tűzzsonglőr Produkció jóvoltából. Láthatjuk a Kreatív Kráter Kör Csillagpásztor című előadását, amely egy kozmikus keretek közé helyezett népmese hatását kelti a ledzsonglőrködés, a gólyalábas és légi akrobatika, a fénytánc összevegyítésével. Bővítik a külföldi fellépőik sorát Kapolcson.

Az utcaszínházi fesztivál három napon át több mint száz programot vonultat fel nyolc helyszínen
Fotó: Penovác Károly/Napló

A finom falatok, a ­dzsessz és a borok szerelmesei is megtalálják a kedvükre valót a Bondorón. Ínyencségekkel várják őket, lesznek sör- és pálinkakóstolók is. Képzőművészeti programok és pezsgő koncertek váltják egymást. Lesz még Vízgraffity Szarka Fedor Gui­dóval, Ethnosound élménydobolás és Bondoró-főnix-díszítés, báb- és meseelő­adások egész sora, kiállítások. Bővül a workshopok kínálata. A kapolcsi utcákat, tereket programhelyszínekké varázsolják. A Bon­doró saját figurái is életre kelve járnak-kelnek majd. Az esemény pótdátumát kitűzték: ha júniusban nem jöhet össze a közönség, szeptember 3. és 5. között teheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában