jelentős fejlesztés

2021.04.29. 16:00

Szabadidő- és konferencia-központot építenek Balatonfüreden

Új funkciót kaphat a volt Huray utcai piac területe, közölte lapunkkal Bóka István. Balatonfüred polgármestere elmondta, a területen konferencia- és rendezvényközpont, 50 szobás szálloda, valamint 290 autó befogadására alkalmas mélygarázs létrehozását tervezik. A beruházás részét képezi két fontos közlekedési csomópont átalakítása a 71-es számú főúton. A programra eddig hatmilliárdos támogatást nyertek.

Kovács Erika

Forrás: önkormányzat

- Városunk gazdaságának nagyon jelentős, hogy olyan fejlesztéseket tudjunk megvalósítani, amelyek nemcsak a nyarat és a hétvégéket, hanem az elő- és utószezon napjait is érintik, növelik a panziók, szállodák, illetve a különféle szolgáltatások forgalmát, bevételét – fogalmazott Bóka István.

Balatonfüred polgármesterének érvelése szerint a fiatalokat csak egész éves állással és megfelelő jövedelemmel lehet a városban tartani. Másfelől régi tervük, hogy akkora méretű teremmel rendelkezzen a település, ahol nagyobb ünnepeket, illetve rendezvényeket lehet megszervezni. Ezért szeretnének létrehozni a volt Huray utcai piac jelenleg parkolóként használt területén egy konferencia- és rendezvényközpontot, amely Balatonfüreden a konferenciaturizmus meghatározó vidéki központja lehet.

Terveik szerint ott kialakítanak 650 ember befogadására alkalmas dísztermet, és az épület alatt mintegy 290 autó számára alkalmas mélygarázst.

A program részét képezi a 71-es számú főúton két közlekedési csomópont kiépítése is. Ennek köszönhetően a Füred Áruház kereszteződésében létrejön egy jelzőlámpás, kétsávos, úgynevezett körgeometriás csomópont, amely alapvetően a helybeli emberek érdekeit szolgálja. Emellett felújítják a teljes területet, így zöldterületeket alakítanak ki és díszburkolatokat helyeznek el.

A konferencia-központ kiszolgálására önkormányzati beruházásban tervezik az 50 szobás szálloda megépítését is, amelyhez egyedi támogatási kérelmet nyújtottak be.

Az építkezések a tervek szerint augusztus végén megkezdődhetnek, és 2023 első felében fejeződhetnek be. A városban számolnak azzal, hogy adódhatnak parkolási problémák a 71-es számú főút alatti városrészen, jövő nyáron.

- A beruházásokhoz eddig hazai és uniós forrásokból mintegy hatmilliárd forint pályázati támogatást nyertünk el – fogalmazott Bóka István polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában