Ajkai diákok: sokat gyakoroltak az érettségi előtt tanári segítséggel

Kedden reggel országszerte a matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák a járvány­ügyi intézkedések betartásával.

Tisler Anna

Koppány Kristóf szerint jó eredményt ért el most is

Fotó: Tisler Anna

Az előző évek érettségi feladatait is megoldották a felkészülés során az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sport­iskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegysége végzősei. Az online tanrendben is minden segítséget megkaptak, hogy sikeresek legyenek diákéletük első nagy megmérettetésén.

Bolla Alex Bencének nehéz volt a tételsor Fotó: Tisler Anna

A sportgimnáziumi osztályban érettségiző Bolla Alex Bence a feladatmegoldás után az osztályteremből kilépve kérdésünkre elmondta, hogy számára nehéz volt a tételsor, főként annak második része, amelyben összetett feladatok voltak. Humán érdeklődésű, így azokból a tantárgyakból jobb eredményei vannak, szeret sportolni, az FC Ajka labdarúgója. A matematikavizsgától félt egy kicsit, a szerdai történelem előtt nem fog izgulni. Alex két évig még a Bánki diákja marad, szeptemberben pénzügyi és számviteli technikusi tanulmányokat kezd.

Koppány Kristóf szerint jó eredményt ért el most is Fotó: Tisler Anna

Koppány Kristóf úgy érezte a vizsgát követően, hogy a tőle megszokott jó eredményt érte el most is. Szereti a matematikát, alapos felkészítést kapott tanárától, ő is sokat gyakorolt. Voltak feladatok, amelyek megoldása azonnal ment, másokon gondolkodott egy kicsit. A megadott három órára nem is volt szüksége a tételek kidolgozásához, már fél 12 után elhagyta az épületet.

Kristóf gépgyártás-technológiai technikusként még egy évet tölt az iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában