Iskolaőrök szolgálnak több pápai intézményben

A város több oktatási intézményében tevékenykedik a tavalyi évtől iskolaőr.

Polgár Bettina

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Pápán 2020 szeptemberétől a Weöres Sándor Általános Iskolában, valamint a Pápai Szakképzési Centrum (PSZC) Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskolában, továbbá a PSZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégiumban indult el az iskolaőri tevékenység.

2021 áprilisától már a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény is rendelkezik iskolaőrrel – tájékoztatta a Naplót az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Megtudtuk, az iskolaőrök az online oktatás alatt is a számukra kijelölt intézményben teljesítettek szolgálatot. Fő feladatuk továbbra is az iskolák belső rendjének fenntartása, illetve szükség esetén a tanítás zavartalanságának garantálása volt, hiszen az online oktatás ideje alatt is tartózkodtak pedagógusok és esetenként az ügyeleti szolgálatot igénybe vevő diákok az intézményekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában