örömteli programok

2021.06.16. 14:00

Élmény volt az utolsó hét a Bárczi iskolában

„Több évtizedes hagyománya van nálunk nemcsak a Bárczi-gálának, hanem a tanév utolsó hetében a Bárczi-hétnek is.”

Juhász-Léhi István

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Erről beszélt a Naplónak Horváth Éva, a veszprémi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatója. Mint mondta, a Bárczi-héten délelőttönként tanítás folyik, míg délutánra olyan sok élményt adó programokat szerveznek, amikkel egy kicsit már a nyári szünet hangulatát is megelőlegezik a gyerekeknek.

A hét közepén kézműves programok várták a gyerekeket Fotó: Nagy Lajos/Napló

- Különösen nagy öröm ebben a tanévben, hogy a járványidőszak után, visszatérve a jelenléti oktatásba, ismét ilyen örömteli programokat szervezhettünk a gyerekeknek, olyan elfoglaltságokkal, amivel élmény volt az utolsó hét – fogalmazott az intézményvezető.

A Bárczi-hét egy táncos délutánnal kezdődött, amiben volt néptánc csakúgy, mint modern tánc. A kedd a sporté volt, több helyszínen, érdekes feladatokkal. A hét közepén kézműves programok várták a gyerekeket, szintén több helyen, így az iskola teraszán és udvarán is. A csütörtöki napot is nagyon várták a bárczis tanulók, nem is csoda, hiszen kincsvadászat várt rájuk városi programokkal.

Ez a diákönkormányzat kívánságnapja, ami tanítás nélküli munkanapot is jelentett, mint ahogy mindig, minden évben egyszer. A hét utolsó napján pedig a szakiskolai végzős osztály vizsgázott írásban, de ugyanezen a napon a készségfejlesztő iskolásoknak is záróvizsgája volt.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Nehéz éve volt a Bárczinak is, vetettük fel.

- Attól volt nehéz, hogy egy iskola akkor iskola, amikor tele van gyerekkel – mondta Horváth Éva. – Zaj, ricsaj, mosolygás, találkozás és szeretgetés van. Nagyon rossz érzés volt vezetőként egyedül, technikai munkatársakkal bent lenni az iskolában. Bízunk benne, hogy a jövő év már egy teljes tanév lehet. Nagy fájdalom volt, hogy elmaradt a megszokott Bárczi-gálánk vagy éppen a játszóházi programok. Jóleső volt mindannyiunknak, hogy amint viszont lehetett jönni, onnantól kezdve, ha nem is teljes létszámban, de jöttek a gyerekek.

A tanévzáró ünnepséget június 19-ére tervezik a felső tagozatosok és a szakiskolások részvételével, míg az alsósok egy nappal korábban vehetik át osztálykeretek között a bizonyítványokat. Június 30-ig napközis tábor jellegű gyermekfelügyelettel várják a tanulókat. A Bárczi szakiskolájából egyébként tíz tanuló búcsúzik, a készségfejlesztő iskolások pedig nyolcan. Utóbbiak megismételhetik az utolsó két évfolyamot más szakmai ismeretekkel, azaz ők nem mennek el. Ugyanakkor 11 új diák érkezik a Bárczi iskola falai közé, és vélhetően indul egy új autista csoport is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában