Harminc év fotóremekei láthatók a salföldi Pajta Galériában

Az idén 30 éves Pajta Galéria anyagát újrarendezték, a tárlat az alapító, Török László Balázs Béla-díjas fotóművész halála első évfordulóján nyílt meg Kovács Melinda fotográfus, a galéria művészeti vezetője rendezésében.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A megnyitón Fábián Gusztáv polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd Kovács Melinda beszélt egyebek mellett a jövőt érintő tervekről. Szólt arról is, hogy Török László özvegye kérte fel a galéria művészeti vezetésére.

- A kiállítás során fontos volt, hogy olyan képek kerüljenek a falakra, amelyek már láthatóak voltak korábban, ugyanakkor újakat is beválogattunk Török László gyűjteményéből. Mindemellett készül egy Pajta 30 című, személyes hangvételű kiadvány, amelyben tíz fotós képei szerepelnek az azokhoz az alkotó barátai által írt gondolatokkal – mondta Kovács Melinda.

A kiállítást megnyitó Harnóczy Örs fotográfus úgy fogalmazott, hogy a fotográfia jeles napja a mai, amikor a 30 éves galéria anyagát újrarendezve adhatják át a jövőnek.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Köszönet és tisztelet a létrehozó Török családnak. A kalandhoz kellett Török Laci barátunk megszállottsága, bátorsága. Ez a folyamatosan változó gyűjtemény magas értéket képvisel, nyitott szellemisége folytán lehetősége adódik a fotográfia sokféle stílusa megjelenítésére. A galéria az eltelt majd' egy emberöltő alatt betagozódott a hazai és nemzetközi fotóművészet helyszínei közé – méltatta a helyet a fotográfus.

A tárlat anyaga az év végéig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában