Tetőfokára hágott a hangulat az Iszkirivel Tapolcán

A tapolcai kisdiákok az Iszkiri zenekarral nyitották a nyarat, akik gyermeknap alkalmából vidám, pörgős előadással örvendeztették meg a nebulókat. A Wass Albert Könyvtár és Múzeum rendezvénye a Tamási Áron Művelődési Központban került megrendezésre.

Smidhoffer Eszter

Élménydús koncertet adott az Iszkiri zenekar

Fotó: Smidhoffer Eszter

A könyvtár a Top-7.1.1-16-H-ESZA, Közösen Tapolcáért Helyi Akciócsoport által kiírt pályázaton indult kulturális és hagyományőrző programok, rendezvények keretében. Több mint egy év kihagyás után igazi felüdülés volt az Iszkiri zenekar zenés előadása mind a diákoknak, mind pedig a pedagógusoknak. Móka és kacagás garantált volt az egymást követő két rendezvénynapon, amikor a Tapolcai Általános Iskola Bárdos Lajos Intézményegysége, a Kazinczy és a Batsányi Tagintézmények és a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola alsósai végigugrálták, -örömködték a koncertet.

A zenekar tagjai – Baraczka Gergő, Dombi Ádám, Csikós Péter és Oláh Gábor – játszi könnyedséggel szólították meg a jelen lévő kisdiákokat, akik izgatottan felelgettek nekik. Bolondos dallamokkal, vidám, humoros szöveggel hívták közös mulatságra a gyerekeket, akik fülig érő mosollyal, csillogó szemekkel vetették bele magukat a csoportos produkcióba. Többek között elhangzott a Majmoló, a Jön a mamut!, a Vega-Raga és az Autót vezet a manó című népszerű gyermekdal. A kicsik felszabadultan ugráltak, kiabálták a dalszöveget az énekesekkel együtt. Az Iszkiri sikerét alátámasztotta, hogy nemegyszer visszatapsolta őket az ifjú közönség.

Élménydús koncertet adott az Iszkiri zenekar Fotó: Smidhoffer Eszter

A két nap alatt összesen négy vidám, hangulatos koncerten körülbelül hatszáz alsós kisdiák töltötte meg a színháztermet. A zenészek a feledhetetlen élmény mellett a könyvtárnak ajándékozták a koncerten is elhangzott dalokat tartalmazó Macikat a magasba CD-lemezt. Emellett a Varázsdoboz mesekönyvvel és az Iszkiri és a zűrgombócok című CD-mellékletes könyvvel lepték meg az intézményt. A Mi a manó? CD-mellékletes könyv, amit Baraczka Gergő ajánlott a koncert végén, pedig már a könyvtár állományában volt. Így a Wass Albert Könyvtár és Múzeum Gyermekrészlegében is megtalálható, kölcsönözhető a közkedvelt dalcsokor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában