könyvbemutató

2021.07.22. 21:00

A Cholnoky család története

Rybár Olivér: A Cholnoky család története című könyvét július 24-én, szombaton 16.30-tól az Arácsi Népház, Kiállítóház és Fiókkönyvtárban (Lóczy Lajos utca 62.) is bemutatják.

Rim

Takács Miklós, a Balatonfüredi Helytörténeti Egyesület elnöke mond köszöntőt. Kubassek János, az érdi Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója a a Cholnoky család leszármazottaival beszélget.

A Veszprém Megyei Honismereti Egyesület Rybár Olivér munkájának eredményeként a Cholnoky család lexikon jellegű történetét tette közkinccsé, amely kiváló képi és szöveges forrásanyagot szolgáltat majd a 2023-ban a CODE-ban megvalósuló virtuális családtörténethez. A könyv célja a hazánkban ismert – az országnak számos híres személyiséget adó – család történetének összefoglalása és közzététele. A szerző külön figyelmet szentel a veszprémi kötődésű Cholnoky család tagjainak bemutatására, köztük tartalmazza a két író, Cholnoky Viktor és László életrajzát. Ezen kívül fontos szerepet kap Cholnoky Jenő geográfus és a két veszprémi orvos, id. és ifj. Csolnoky Ferenc életművének részletesebb ismertetése.

A család tagjainak szakmai teljesítményén túl családi hátterükről, rokoni kapcsolataikról, egymásra gyakorolt hatásukról, a családtagok sokrétű tehetségéről és környezetükre gyakorolt hatásáról kapunk bőséges információt. Az eddig nem publikált családi fotók megjelenése is szerepel a tervek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában