romantikus történetek

2021.07.30. 20:00

Lánykérés és kifulladás a hetedik napon – Vasárnapig tart a Művészetek Völgye

A hétvégén még élvezhetjük a harmincadik, jubileumi Művészetek Völgye fesztivált Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. Az utolsó két napban is izgalmas programok várják az érdeklődőket.

Horváth Virág

Forrás: Facebook/Művészetek Völgye

A csütörtöki nappal már túllendültünk a hetedik napon is. A Harcsa Veronika udvarban ülve a műsorvezető is megjegyezte, azok, akik a fesztivál eleje óta itt vannak, lehet, hogy már egy kicsit fáradtak. „Akiknek ez az első napjuk, talán nem értik, miről beszélek, de akik már hat napja itt vannak, ők tudják” – tette hozzá, és a tény, hogy eltévesztette a napot, szintén ezt bizonyítja. Szerencsére az esték fáradalmait valamelyest napközben sikerül kipihenni. A Momentán udvarban például visszarepülhettünk egészen a gyerekkorunkig, hiszen egészen úgy nézett ki az udvar, mint egy óvodai csendespihenő: a gyerekek a földön pihentek, miközben az óvónéni, aki jelen esetben Montvai Sára volt, mesét mondott.

Még a délutáni Csorba Lóránt, a Lóci játszik frontemberének egyszálgitáros előadásán is úgy tűnt, mintha még mindig pihenne a fesztivál. Lóci önmaga is megjegyezte, kevéssé nevezhető koncertnek az, ha egy-egy dal után negyedórán keresztül mesél, de ennek így volt meg a bája. Miközben őt hallgattuk, rengeteg romantikus történetet osztott meg a közönséggel másokról. Mint kiderült, nagyon sok lánykérésnél asszisztált már életében, a Lánchíd tövénél utcazenésznek öltözve, vagy egy csónakban.

A legromantikusabb pillanat talán az elmúlt hét napban mégiscsak a Bohemian Betyars koncerten történt meg. Azt régóta tudjuk, hogy nincs fesztivál lánykérés nélkül. Bár az együttes nem a szerelmes dalairól vagy az érzelgősségéről híres, hanem inkább a pszichedélia keveredik a ska és a punk műfajával zenéjükben. Ennek ellenére csütörtökön éjfél előtt pár perccel, a koncert közben Zbiskó Balázs megkérte élete párjának, Arató Sára Annának a kezét, aki természetesen igent mondott.

A hétvégén még érdemes a Panoráma Színpad körül sétálgatnunk esténként, hiszen szombaton a Szabó Balázs Bandája, vasárnap pedig Rúzsa Magdi ad koncertet a Művészetek Völgyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában