A kicsiknek és szüleiknek is önfeledt szórakozást nyújtott a Kabóciádé

A Kabóciádé Családi Fesztivál, a gyermekrendezvény a Veszprémvölgyben az elmúlt hétvégén egy év kihagyás után megint három napig önfeledt szórakozást nyújtott a kicsiknek és szüleiknek.

Rimányi Zita

20210801 Veszprém Kolostorok és kertek. Kabóciádé családi fesztivál Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A városi önkormányzatnak és a húszéves Kabóca Bábszínház szervezésének köszönhetően számos bábelőadást tekinthettek meg és válogathattak a játékos programok között.

Együtt piknikeztek a királyi párral, Borókával és Habakukkal, akikkel sötétedéskor éjszakai kalandtúrán is részt vehettek. A Kolostorok és kertek rendezvénytérre kitelepült a Kabóca Házikó is, a legkisebbeket váró foglalkoztatóval. Kézműves foglalkozásokon is megmutathatták a gyerekek ügyességüket a mesebirodalommá változtatott zöld, természetes környezetben.

Mindhárom nap ellátogathattak a Fesztelen ligetbe. Nyakigláb artistákat csodálhattak meg. Kipróbálhatták a bárányos, a Zöld Marci betyárról elnevezett, az Emeld a magasba! építkezős, a Szamárlétra játékteret és a Cirkuládé sátort.

Vasárnap is sokan megnézték a bábelőadásokat: a Vackor, a Mamlasz királyság krónikája, a Miska mesék és a Ludas Matyi című darabot. Hozzájárultak a közös bunkerépítéshez és táncházzal búcsúztatták a vidám hétvégét az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában