Gazdag ünnepségsorozat kiállításokkal Nemesvitán

A Szent István Napi ünnepségsorozat keretében kiállítások is nyíltak a település kultúrházában és plébániáján.

Tóth B. Zsuzsa

Kreiner Istvánné (balról) a kilátó mását készítette el papírfonással, az unokája, Nagy Dorottya (jobbról) a kilátó környezetét alkotta meg papírból

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A több napos rendezvény sorozat az első napon a templom előtt az MH Légierő Zenekar Veszprém koncertjével kezdődtek, majd a szentmisét követően Hosszu-Legocky Géza és Thomas Benke adott koncertet a templomban. Másnap a Szent István Napi bortúrát rendezték meg immár huszadik alkalommal. Az eseményen Csali János polgármester köszönetet mondott azoknak, akik elkezdték a hagyományt, üdvözölte azokat, akik első alkalommal vettek részt rendezvényen és azokat szintén, akik több száz kilométert utaztak azért, hogy idén is együtt legyenek. A Vad Kanok Nemzeti Dalárda műsora színesítette a programot, amely másnap labdarúgó mérkőzéssel és tekeversennyel folytatódott.

Az alkotók festményeikkel, papírmunkáikkal mutatkoztak be a tárlaton
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Időközben a Tapolca Városi Képzőművész Kör mutatta be munkáit, kiállította papírfonásait Juhász Márta, a bortúrákról készült fotókból képkiállítást rendezett Töreky András és Csüllög Júlia festményeit is láthatták az érdeklődők. Megnyitó beszédében Csali János kultúránk megőrzésének fontosságáról beszélt és méltatta az alkotók munkáit. Tihanyiné Bálint Zsuzsa a tapolcai kör vezetője úgy fogalmazott, hogy megtisztelő a magyarság történetének legnagyobb, legszebb ünnepén kiállítani, valamint bemutatta a képzőművész kör kiállító tagjait.

Kreiner Istvánné (balról) a kilátó mását készítette el papírfonással, az unokája, Nagy Dorottya (jobbról) a kilátó környezetét alkotta meg papírból
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A polgármester a hagyományokhoz híven köszöntötte a kerek házassági évfordulójukat ünneplő helyi párokat, ötvenedik házassági évfordulóján Kovács Lajost és Koczor Annát, valamint a hatvanadik házassági évfordulóját ünneplő Holczbauer Józsefet és Czibor Teréziát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában