Album és tárlat készült a salföldi galériához kötődő alkotók műveiből

Az akadémiai napok keretében a Pajta Galériában mutatták be a Pajta 30 albumot.

Tóth B. Zsuzsa

A Salföldi akadémiai napokon szabadtéri tárlaton mutatta be Kovács Melinda művészeti vezető a galéria jubileumi kiadványát, a Pajta 30 albumot Fotók: galéria

A salföldi Pajta Galéria a magyar progresszív fotográfia történetének fontos helyszíne, a galériához körülbelül harminc alkotó kötődik munkájával, a kiállítótérben pedig több mint száz fotót láthatunk. A galéria fennállása 30. évfordulójához kapcsolódó Salföldi akadémiai napokon mutatta be Kovács Melinda művészeti vezető a galéria jubileumi kiadványát, a Pajta 30 albumot.

Az esemény résztvevői megtekinthették a Török László fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) néhai tagja által 1991-ben alapított kortárs fotográfiai gyűjtemény újrarendezett, kibővített kiállítását is. A nap a Dresch Mihály Vonós Quartet koncertjével zárult.

A Salföldi akadémiai napokon szabadtéri tárlaton mutatta be Kovács Melinda művészeti vezető a galéria jubileumi kiadványát, a Pajta 30 albumot
Fotók: galéria

Az akadémiai napokon az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozata megemlékezett elhunyt fotóművész tagjairól, Török László emlékét Haris László fotóművész idézte fel, majd levetítették a Gulyás Gyula rendezte portréfilmet Normantas Pauliusról. Az érdeklődők Kovács Melinda Emlékezet című fotókiállítását nézhették meg egy kirándulás keretében Kékkúton, a Szent Dömötör-templom kertjében, továbbá camera obscura performansz színesítette a kétnapos programot, amelyet az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozata támogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában