bemutató

2021.09.13. 07:00

Egy nap az egyenlő esélyekért

Fogyatékossággal élőkből álló kulturális csoportok mutatták be az érdeklődőknek azt, hogy ők is tudnak hangszeren játszani, énekelni, táncolni, verset mondani.

Tisler Anna

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány által szervezett Esélyegyenlőségi napon megtelt az óvárosi Kossuth park. Szeptember 10-én a rendezvényre érkeztek iskolás csoportok, fogyatékossággal élőket gondozó intézmények lakói, családok kisgyermekkel, idősek, nyugdíjas klubok tagsága. Köszöntőjében Dorner László alpolgármester örömét fejezte ki, hogy a téren a fogyatékossággal élőkön kívül sok egészséges és segítő is van.

A mindennapjaik során a fogyatékosok gyakran tapasztalják, hogy a környezetük vagy a társadalom nem mindig biztosítja számukra a lehetőséget arra, hogy a tudásukat, képességeiket kibontakoztassák.

Az alpolgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik segített az egyre gazdagabb programokat kínáló rendezvény megszervezésében és lebonyolításában, valamint az alapítványnak, amelyik a városban elsőként kínált munkalehetőséget, a jövedelem által gondtalanabb életet a sérülteknek.

Lovas Irén, a szervező alapítvány intézményvezetője kijelentette, elfogadhatatlan, hogy bárkit egészségi állapota, fogyatékossága, faji, vallási hovatartozása, anyagi vagy társadalmi helyzete miatt megkülönböztetés érjen. Örül, hogy a rendezvényen sok gyerek van az érdeklődők között, így talán mire felnőnek már mindenkinek természetes lesz az, hogy minden ember egyformán értékes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában