A sümegi diákok végre bepótolhatják, ami eddig elmaradt

A Kisfaludy Sándor Gimnázium diákjai ebben a tanévben próbálják bepótolni mindazt a sok diákprogramot, kirándulást, amely korábban elmaradt, így események sora színesíti a hétköznapjaikat.

Tóth B. Zsuzsa

Így tanulták meg a sulidalt a diákok Pintér Zoltán tanárral

Forrás: iskola

Amint azt Szeidlné Lakos Éva igazgatótól megtudtuk, a tanév első hónapjai is eseménydúsan teltek a tanulók számára.

– Úgy gondolom, hogy a közösségerősítő eseményekre nagyobb szükség van mostanában, mint valaha. Ezért emelném ki, hogy a sümegi gimnáziumban a tudás gyarapítása mellett az élményszerzésre is nagy hangsúlyt fektetünk. Az utóbbi néhány hét alatt megtartottuk a legifjabb diákok részére szervezett gólyanapot Veszprémgalsán, jutalomkirándulásra utaztak a tavalyi tanév legeredményesebb tanulói. Ők Cikolaszigeten kenuztak.

A gimnázium 10. c osztálya részt vett a Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ által szervezett programon Sopronban. A bűvösvölgyi médiaközpontban tett izgalmas látogatás során a diákok megismerhették, hogyan készülnek a rádiós műsorok, reklámok, filmet forgathattak, magazint készíthettek. A médiával kapcsolatos feladatok után az internet veszélyeiről szóló interaktív foglalkozáson vettek részt.

Így tanulták meg a sulidalt a diákok Pintér Zoltán tanárral Fotó: iskola

A diákönkormányzat Döbröcére kirándult, és ott kihelyezett ülést tartott nagy sikerrel. Örömünkre újra a Kisfaludy diákképviselője jutott be – titkos szavazással – a tankerületi tanácsba, erre nagyon büszkék vagyunk. Gólyaavatót tartottunk, és ismét megrendeztük a Kisfaludy-napokat, nagy érdeklődés mellett. Fergeteges bulit csaptak a diákok a csillagos ég alatt, és a jelmezes felvonulás szintén emlékezetes marad. Ezúttal minden osztály egy „saját bolygóról” érkezett az iskolába, a diákok remekül vették az akadályt. A zalaegerszegi mechatronikai mérnöki kar bemutatókamionjára sok diák volt kíváncsi, akárcsak a Szertelenül pályázat keretében a drogokról tartott szakszerű előadásokra is – sorolta az eseményeket az igazgatónő.

A közeljövőt érintő tervekről pedig hozzátette, hogy októberben megtartják az Oktoberfestet, és pályaorientációs napot rendeznek a diákoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában