Könyvszobor készült az ajkai könyvtári vetélkedőn

Könyvszobor készítéssel kezdődött Nemzetközi Iskolai Könyvtári Hónap rendezvénye az Ajkai Bródy Imre Gimnáziumban október 20-án.

Tisler Anna

Fotó: Györkös József

Az intézmény munkatársa, Szabóné Zentai Kinga, aki számos könyvszobrot készített már a könyvtárnak, vezette be annak rejtelmeibe az érdeklődő diákokat. Használt kiadványokat hajtogattak lapról lapra, majd a nagyobb lapot kisebbekre. A legtöbben könyvsünt készítettek, ugyanis az fért bele a szűkre szabott időbe. A diákoknak elmondta, hogy használt könyvből sok mindent lehet készíteni, például ceruzatartót, vázát. A könyvszobrászat újrahasznosítás, és ajándéknak is szép. Karácsonyig még el is készülhet.

Fotó: Györkös József

A könyvtári teadélutánon prezentáció készítésére is írt ki pályázatot Jákliné Tilhof Ágnes könyvtáros tanár. Egyedül a kilencedikes Imre Kira jelentkezett, aki az előadásban szólt a mesék fajtáiról, azok jelentőségéről. A vetélkedőre hat csapat jelentkezett. A feladatok megválaszolásához a tárgyi tudáson kívül találékonyságra és kutatómunkára volt szükség. A diákok vidáman nyüzsögtek a könyvespolcok között, keresgéltek. A feladatlapok beadása után az előtérbe kiültek teázni, ropit, nápolyit enni, közben beszélgettek a feladatokról, a megoldásról. Az eredményhirdetést követően a dobogós helyezettek választhattak egy könyvet, könyvjelző mindenkinek járt az élmények és a megszerzett tudás mellé.

Fotó: Györkös József

A nyertes a 10.g csapata lett, amelynek tagjai, Horváth Loretta, Pegán Petra, Pomázi Ákos, Tokolics Amira 128 pontot szereztek a maximálisan elérhető 143 pontból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában