Muzsikáló Tájház

2021.10.12. 17:30

Megtáncoltatták a kenesei tájházat

Szombaton muzsikával, tánccal, borral, zsíros deszkával és természetesen jó hangulattal várták az érdeklődőket a Muzsikáló Tájház programra, amely a Dél-Balaton Kapuja Kulturális és Turisztikai Egyesület és a Pannónia Népzenei és Kulturális Egyesület közös szervezésében valósult meg.

Horváth Virág

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Balatonkenese egyre fejlődő városában a szezon lezárultával sem állt meg az élet, a helyi szervezetek kiemelten fontosnak tartják, hogy a helyieknek is minőségi és szórakoztató programokat szervezzenek az év minden napján. Schneider Gyula és zenekara nyitotta meg a Muzsikáló tájház című rendezvényt, ahol a népi dallamok hallgatása mellett a közönség becsatlakozhatott a táncházba is, melyet Vastag Ricsi és párja, Horváth Klaudia vezetett. Ezután a Pannónia Citerazenekar lépett fel.

Bollók Attila, a Pannónia Népzenei és Kulturális Egyesület elnöke, a Pannónia Citerazenekar vezetője kiemelte, szívügye a népzene népszerűsítése. – Szerettünk volna olyan programot szervezni, ami a helyi és környékbeli lakosoknak szól, nem a nyaralóknak. Szerencsére nyitottak voltak a kezdeményezésünkre. Balatonkenese sokat adott az egyesületünknek, és szeretnénk meghálálni ezt a településnek ezzel a rendezvénysorozattal – mondta el.

Schneider Gyula és zenekara
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Bollók Attila nemcsak főszervezőként, civilként és zenészként van jelen Balatonkenese életében, de ő tanítja a helyi népdalkört és a környéken élő gyerekeket is. A két főszervező szeretné, ha a folklór, a népzene és a magyar hagyományok és kultúra nem veszne ki a fiatalokból sem.

Szabó Andrea, a Dél-Balaton Kapuja Kulturális és Turisztikai Egyesület elnöke elmondta a Magyar Falu Program Civil alap pályázat támogatásával jöhetett létre a rendezvény, Balatonkenese pedig tökéletes helyszínként szolgált, hiszen itt nagyon jó a kapcsolat a civil szervezetek és az önkormányzat között. – A Muzsikáló Tájház első alkalmának a ’Járd ki lábam, járd ki most’ címet adtuk, és szeretnénk, ha ennek a későbbiekben folytatása is lehetne. A helyi és környékbeli civilek nagyon aktívak itt, és jól együtt tudunk működni mindenkivel, már támogatóink is vannak a mostani, és a jövőbeli rendezvényeinkre is – tette hozzá Szabó Andrea.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A rendezvényt a Csík zenekarból ismert Csík János és a Mezzo zárta koncertjével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában