Amatőr színjátszók találkoztak Márkón

Nyolcadik alkalommal szervezett színjátszó találkozót a Márkói Kamara TehátRum.

Molnár Sándor

A november 13-ai vidám összejövetelen felléptek a Sose Bánd Színjátszók Bándról, az őrsújfalui ÉS?! Színház Szlovákiából, a Körmendi Kastélyszínház Társulat, a Szó és Kép Színpad Homokbödögéről, és a házigazda Márkói Kamara TehátRum. Az Orsetti Péter Kulturális Központban rendezett találkozón kizárólag komédiákat és bohózatokat láthatott a közönség.

A Márkói Kamara Tehátrum Ciprián mester történetével állt a közönség elé
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A népszerű rendezvényt 2013 óta rendezik meg Márkón, tavaly azonban el kell halasztani a járványhelyzet miatt, ezért a szervezők idén mindenképpen szerették volna megtartani azt. Az amatőr színjátszó társulatokat és a maszk viselésére kért nézőket Hartmann Antal köszöntötte a kultúrházban. A polgármester megjegyezte, hogy kilenc évvel ezelőtt, az első találkozón a lelkesedés bőven pótolta az akkori hiányosságokat, mára pedig már elmondható, hogy hagyománnyá nőtte ki magát a kezdeményezés.

– A színházi élmény gazdagít, a varázslat ami a világot jelentő deszkákon történik, hetekre-hónapokra nyújthat feltöltődést a nézőknek – fogalmazott a polgármester.

Az őrsújfalui ÉS?! Színház társulata Nóti Károly: Lux című jelenetét hozta el a találkozóra
Fotó: Molnár Sándor/Napló

Kiss György, a találkozó ötletgazdája elmondta, hogy a vendég társulatokkal évek óta remek kapcsolatot ápolnak és kölcsönösen fellépnek egymás fesztiváljain. Idén közel kétórányi műsorfolyammal, kizárólag bohózatokkal és komédiákkal készültek a színjátszó csoportok, hogy a hat előadással felhőtlen szórakozást nyújtsanak a nézőknek.

A közönség láthatta többek között a szélhámos Ciprián mestert, a híres csodadoktort, Hamupipőke történetét egészen másként, és jól szórakoztak a nézők egy veszettnek hitt kutya, Lux harapása miatt leleplezett félrelépés bemutatója során is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában