Kiállítás nyílt a 60 éves Bakony Fotóklub legjobb új képeiből

Az elmúlt öt esztendő terméséből, 62 képből az Agóra Veszprém Kulturális Központban pénteken nyílt meg a 60 éves a Bakony Fotóklub című fotókiállítás.

Juhász-Léhi István

20211105 Veszprém Agóra Bakony Fotóklub megalakulásának 60. évfordulója,Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Megnyitójában Brányi Mária alpolgármester elmondta, valódi alkotásokkal találkozhatunk, ha a fotóklub munkásságára gondolunk. Ami szerinte nagy dolog egy olyan világban, ahol a zsebünkben lapuló telefonoknak hála, mi magunk is fotósnak gondolhatjuk magunkat. Azonban a Bakony Fotóklub képeit látva ez más minőséget jelent. Úgy fogalmazott, hogy a kiállított képek igazi alkotások, amelyekben nemcsak egy pillanat kivetítését láthatjuk, hanem az alkotói gondolaton keresztül más szemén át látunk. Az alkotók – az alpolgármester szerint – nemcsak saját maguknak készítenek fotókat, hanem gazdagabbá teszik közösségüket is.

Köszöntőjében Mátyus Károly, a MAFOSZ alelnöke, a Bakony Fotóklub elnöke arról beszélt, hogy 1961-ben tizenketten alapították meg a Bakony Fotóklubot. Az elmúlt évtizedekben nagyon sokan tanultak meg a klub berkein belül fotózni, hatalmas volt az érdeklődés a fotózás iránt. Az elnök 2000 óta vezeti a klubot, azóta sok pályázaton indultak, és jöttek is az elismerések. Azt is elmondta, hogy a pandémia őket is visszavetette, az elmúlt időszakban kezdett az egyesület éledezni. Örömmel számolt be arról, hogy Ladányi Tamás Hargita című fényképét a washingtoni Nemzeti Múzeum egyik tárlatába beválasztották, így az egy esztendeig lesz látható az Egyesült Államok fővárosában.

Horváth Imre, a MAFOSZ elnöke is köszöntötte a Bakony Fotóklubot. Kiemelte: az elmúlt hat évtizedben több tízezer kép született, amelyből sok megállta helyét a hazai és a nemzetközi fotóséletben. Az elnök díszoklevelet adott át Mátyus Károlynak.

A megnyitón ugyanakkor a Bakony Fotóklub elnöke ünnepélyes keretek között, közönség előtt vehette át Brányi Máriától a 2021-ben nekik adományozott Gizella-díjat.

A kiállítás december 2-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában