Rangos díjat nyert a tési népdalkör

A megye egyetlen kulturális csoportjaként nagydíjat nyert a XIII. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjében a tési Bakony Virágai Népdalkör.

Több, mint 20 esztendeje működik sikerrel a Bakony Virágai Népdalkör

Fotó: Szabó Péter Dániel

Minden évben több száz kórus, dalkör indul a megmérettetésen, ahol a területi, majd a regionális fordulón való kiváló szereplést követően mintegy hatvan csoport mutatkozhat be a Kárpát-medencei döntőben, amelyet a közelmúltban rendeztek a fővárosban. Tizenkilencen kaptak nagydíjat, köztük Veszprém megyéből egyedüliként a bakonyi dudanóta-csokrot énekelő tési Bakony Virágai Népdalkör.

A 22 esztendeje működő kulturális csoport szakmai színvonalát jól példázza, hogy több alkalommal kaptak már nagydíjat a rangos népzenei viadalon. A népdalkör művészeti vezetője az énekeseket Stefánkó Sára társaságában rendre citerán kísérő Patonai Fábián Renáta, az egyesület – merthogy ilyen formában működik a csoport – vezetője pedig dr. Gergelyfi Vilma.

A jelenleg 25 fővel működő Bakony Virágai Népdalkör minden pénteken tart próbát Tésen, s rendszeresen fellépnek nemcsak helyben és a megyében, hanem az ország különböző pontjain is. Jelenleg tavaszi cd-felvételükre készülnek, amelyet egy az önkormányzat által elnyert pályázati forrásból tudnak finanszírozni – mondta el lapunknak Fodor-Bödös István, Tés polgármestere, aki egyébként maga is tagja a dalkörnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában