Színház

2021.12.02. 13:00

Kortárs drámát állítottak színpadra veszprémi egyetemisták

Első előadását mutatta be a napokban a Pannon Egyetem hallgatóiból álló színitanoda.

Marton Attila

Az előadás családi problémákkal is foglalkozik Fotó: Pannon Unifest

Az intézmény dráma- és színházismeret-tanári szakos hallgatói a Szabó Borbála Nincsenapám, seanyám című regényéből írt drámát adták elő a Pannon Unifesten. A sokszereplős darabban számos olyan téma jelenik meg, amely a fiataloknak szól – mondta el Őri Dóri, az előadás rendezője, harmadéves hallgató. Felidézte, tavaly az első próba után a járvány miatt hosszú hónapokra abbamaradt a munka. A próbafolyamat aztán idén szeptemberben indult újra, hetente kétszer próbáltak. Az előadásban a szak első négy évfolyamának hallgatói vettek részt. 

– Jövőbeli tanárokként fontosnak tartjuk, hogy beszéljünk a családi problémákról. A felnőtteknek és szülőknek szeretnénk megmutatni, hogy miért egészségtelen a gyermekek számára, ha nem figyelünk eléggé oda rájuk, ha elhanyagoljuk őket, vagy ha túl nagy felelősséget hárítunk rájuk – fogalmazott Őri Dóri. 

Az előadás családi problémákkal is foglalkozik Fotó: Pannon Unifest

A rendező elmondta, az alaptörténet szerint a főhős egy diáklány, aki megbukott magyarból. Az előadás részben a tanuló családi hátterére fókuszál, másrészt a hazai magyartanítás nehézségeit, mindennapjait járja körül. Bár komoly témákkal foglalkozik az előadás, több jelenet könnyedebb és vicces hangvételű. Őri Dóri elmondta, terveik szerint idővel középiskolákban is szeretnék bemutatni, valamint az előadáshoz készül egy feldolgozó foglalkozás is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában