Tehetséges növendékek

2022.01.18. 14:00

Ismét közönség előtt adhattak koncertet a pápai zenészpalánták

Az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola legügyesebb növendékei ismét személyes jelenléttel, közönség előtt mutathatták meg magukat és újonnan tanult darabjaikat, dalaikat.

Laskovics Márió

Csomai Alexa Rita felkészítő tanárával, Nagy Krisztinával játszott zongorán egy négykezes darabot

Forrás: Laskovics Márió/Napló

Az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola növendéki hangversenyt tartott több mint húsz fellépővel a Huszár Közösségi Házban. Szili Gabriella igazgató a Naplónak elmondta, a decemberben karanténproblémák miatt elmaradt koncertjük pótlásaként rendezték meg a gyerekeknek szereplési lehetőséget adó alkalmat. Az élő adventi koncertet ugyan elhalasztották, viszont többek, például szolfézscsoportjaik, zongoristanövendékeik videofelvétellel, online formában adtak zenés karácsonyi köszöntőket a szülők és diákok által kedvelt közösségi oldalukon. 
– A műsor nem ugyanaz, ami az ünnepek előtt lett volna, mert a diákok tanultak azóta más darabokat, illetve úgy ítélték meg a kollégák, hogy okafogyott újra előhúzni a karácsonyi dalokat. Egy-két kivétellel tehát teljesen új repertoárral készültünk. A tanárok választották ki a tanítványaink közül azokat, akik ezen időszakban a legügyesebbek, a legfelkészültebbek és szívesen mutatják meg zenei tudásukat – árulta el az igazgató, hozzátéve, a járványhelyzet során is fontosnak tartják a hangversenyeket és az azokra való felkészülést, ugyanis az előadó-művészet különösen az a terület, ahol a megtanultak megmutatása a cél. 
– Ez egy hosszú időn át tartó folyamat, és parttalanul gyakorolgatni nem igazán impulzív tevékenység. A kellő motiváció, elszántság, kitartás meglétéhez szükségesek ezek a kis mérföldkövek, ami után új lendületet vehetnek a tanulók. Az a baj, hogy az elmúlt két évben nemcsak a koncertek, de a versenyek is elmaradtak. A tavalyi tanévben online országos versenyt rendeztünk, és tervben van idénre is. A félév végi vizsgák ezen a héten kezdődnek, a diákok nyilvános fellépése beleszámít az értékelésbe – jegyezte meg Szili Gabriella. 

A hangversenyen kötelező volt az orrot és szájat eltakaró maszk viselése
Forrás: Laskovics Márió/Napló

Tompa Eszter Dézi közel öt éve jár magánénekre az intézménybe. Úgy véli, ezzel könnyen ki tudja fejezni az érzelmeit, illetve magát a dalokban. Diáktársával, a szintén magán­éneket két éve tanuló Péter Sára Hannával novemberben a nagykanizsai II. YourSong országos énekversenyen mérették meg magukat. Eszter harmadik, Sára második helyezést ért el az ifi korosztály musical kategóriájában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában