Előadás

2022.02.11. 19:00

Fantázia is kell a nyelvtanuláshoz

Tisler Anna

Az adott nyelven beszélő filmekből, dalokból, újságokból is sokat lehet tanulni, néhány nyelvterületen a külföldiek számára is sugároznak egyszerűbb nyelvezettel műsorokat. A nyelvtanulás lehet élvezetes, vidám, nem csupán a könyv vagy a munkafüzet használata. Rádai Péter tanár, az Euroexam Nyelvvizsgaközpont trénere tartott tájékoztatót az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegysége nyelvvizsgára készülő diákjainak.  Kiváló gyakorlás, ha becsukott szemmel hallgatják az adást, úgy a képek sem segítik a megértést. 

Az előadó elmondta, hogy a vizsgázó, miután ránézett a feladatlapra, az első reakciója a pánikolás. Ilyenkor nyugodjon meg, majd olvassa el a szöveget, értse meg, miről szól. Azt követően álljon neki a válaszoláshoz. Ha egy szót vagy kifejezést nem tud, a szótárban való keresgélés sok időt vesz igénybe, próbálja inkább a szövegkörnyezetből kitalálni annak jelentését. Amíg eljutunk addig, hogy ez jól menjen, sokat kell gyakorolni, de érdemes ráfordítani az időt. A rutin meghozza az eredményt a vizsgahelyzetben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában