Generációs Híd

2022.02.24. 19:00

Szépkorú vendégek a Jutasi Köztérben

A Március 15. utcai Jutasi Köztérben tudhattak meg többet a Szenior Tanácsadók Társasága és a BM Rendőrségi Nyugdíjas Klub tagjai más mellett az EKF-ről, vagy éppen az úgynevezett Generációs Híd projektről.

Juhász-Léhi István

20220223 Veszprém Jutas köztér A Szenior Tanácsadók Társasága és a BM Rendőrségi Nyugdíjas Klub taggyűlése. . Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: pesthy Márton

Az eseményen Ovádi Péter országgyűlési képviselő elmondta, látogatása célja az volt, hogy 2023-ban, az EKF rendezvényein a veszprémiek érezzék jól magukat és érezzék: értük vannak a programok. A Jutasi Köztér egy olyan hiánypótló intézmény, ami találkozási pont lett. Egy olyan pont, ahová szívesen jönnek az emberek. Ismerve az erős veszprémi közösségeket, a parlamenti képviselő szerint ki is lesz használva a Jutasi Köztér.

 

 

Ovádi Péter hangsúlyozta: hálásak az idősebb generációnak, ugyanis ők teremtették meg azokat a feltételeket, hogy egy ilyen élhető városban élhetnek a helyiek, mint Veszprém. Örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy az első foglalkozás a Jutasi Köztérben éppen a szépkorúakat szólította meg. Megjegyezte: a megyeszékhelyen több mint negyven nyugdíjasklub működik. 

 

 

Bonyhádi Szilvia közösségi bevonásért és kapacitásfejlesztésért felelős projektmenedzser arról beszélt, hogy egyértelműen igyekeznek olyan programokat tető alá hozni, amelyek az Európa Kulturális Főváros szellemiségéhez passzolnak és példával is bírnak.

 

 

A Jutasi Köztér valóban különleges közösségi tér lehet, és nem csak a lakótelepi lakosság számára, hiszen nagyszerű programokkal várnak a következő napokban is. Elég csak a Balaton-Bakony Kocka Klub 2022-es rendezvénysorozatának eseményére gondolni, de például a jövő héten nőnapi könyvklub várja az érdeklődőket. Biztos sok érdekességgel bír majd a jövő hónap végén esedékes első szabadegyetem programja is, melyet a köztér az Agóra Veszprém Kulturális Központtal közösen indított. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában