A tavaly megjelent pszichothriller nagy sikert aratott

2022.02.14. 15:00

Új könyvvel jelentkezik a fiatal, tehetséges író

A csendes, békés kis falu az elmúlt években egy tehetséges írónővel gazdagodott. Bazsi mellett immár az egész ország megismerheti Farkasné Pozsgai Anett, azaz írói nevén Farkas Anett nevét. Az írónőnek tavaly ősszel jelent meg A 33-as beteg című pszichothriller könyve, mely szinte azonnal hatalmas sikert aratott. Idén tavasszal pedig már érkezik a folytatás, A 33-as ügy.

Smidhoffer Eszter

Farkas Anett, A 33-as beteg szerzője Fotó: családi

A szerző már kislány kora óta ír történeteket, melyek egészen idáig csak a fiók mélyén lapultak. Ezek az írások valamilyen formában mindig jelen voltak az életében. Tavaly ősszel végül eldőlt A 33-as beteg sorsa, és nem sokkal később már a könyvesboltok polcain várta az olvasókat. 

Az írónő a civil életben az Anett Családbarát Meseshop megálmodója, ahol vállalkozóként tevékenykedik. 

Az írás során azért választotta a pszichológiai thriller, krimi műfaját, mert ez áll hozzá a legközelebb a filmek és a könyvek terén egyaránt. 

– Számomra egy adott műben nemcsak az a fontos, hogy végig fenntartsa a figyelmet, izgalmas legyen, hanem az is, hogy a történet végén meglepődjön az olvasó. Szerintem egy-egy jól megírt, illetve megrendezett csattanóra mindig emlékezni fog az olvasó – vallja Farkasné Pozsgai Anett írónő. A történetek megálmodása nem okozott nehézséget a szerzőnek, inkább a fejezetekre bontás volt nagy feladat. A nyomozásban Vajda Gábor rendőr alezredes volt a segítségére, a mentális beteg karakter felállításában pedig orvos sógornője segített. Anett elárulta, hogy nem kevés kutatómunka áll mögötte, ami szükséges volt a hiteles történetszövéshez. Ízelítőként, aki még nem olvasta a könyvet: Dávid egy igazi pasi, Vivien egy határozott nő, Rebeka pedig az a bizonytalan személy, akire legjobban kíváncsi lesz az olvasó. Az utóbbiról szóló fejezeteket szerette leginkább írni a szerző. 

– Nagyon igyekeztem, hogy ne egyforma stílusban szólaljanak meg, próbáltam felruházni őket, megteremteni nekik a saját tulajdonságai- kat. Bízom benne, mindenkinek lett kedvenc karaktere – mesélte izgatottan a szerző. 

Az írónő új könyve előreláthatólag áprilisban fog megjelenni, A 33-as ügy címmel. Érdekesség, hogy sokkal több kutatómunkát igényelt, mint az előző, többen segítettek Farkas Anett írónőnek az apróbb hibák kiküszöbölésében. Ennél a kötetnél egy pszichiá­ter segítségét vette igénybe, valamint Pózvai Albin nyugalmazott rendőr alezredesét, aki bűnügyi szakember. 

– A 33-as ügy című könyvben részletesebb a nyomozás, és talán izgalmasabbra is sikerült, betekintést adok majd olyan területekre, amit tényleg csak egy vérbeli profival lehetett megvalósítani – ismertette az írónő. 

 

Egy-egy jól megrendezett csattanóra mindig emlékezni fog az olvasó

A 33-as beteg című könyv borítója 

Fotó: Smidhoffer Eszter

Farkas Anett, A 33-as beteg szerzője 

Fotó: családi

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában