A színház gyógyító ereje

2022.03.06. 20:00

Idén is megszervezik a két hagyományos fesztivált

A Veszprémi Petőfi Színház április 22-24. között szervezi meg az ötödik Lélektől lélekig - A színház gyógyító erejének fesztiválját, június 17-19. között pedig a Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált.

Balla Emőke

Forrás: Penovác Károly/Napló

Közösségben a közönséggel, ez a Veszprémi Petőfi Színház mottója. Mi mindig figyelünk a nézők véleményeire, igényeire, reagálásaira, mondta Oberfrank Pál. Ezért született meg mindkét fesztivál és hirdetik meg azokat ötödik alkalommal. A színház igazgatója köszönetet mondott a társulat tagjainak, akik sok ötlettel gazdagították a programokat. Az egész családnak kikapcsolódást nyújtó júniusi rendezvény ismét nagyszabású nyitóceremóniával kezdődik, lesznek operett összeállítások, gála, szakmai beszélgetések, gyermekelőadások. A közönség láthatja majd a Sissi, a magyar királyné című operettet és a Bál a Savoyban című darabot a Soproni Petőfi Színház bemutatásában.

Az áprilisi rendezvényt Kellerné Egresi Zsuzsanna ismertette. A színház igazgatóhelyettese, kreatív menedzsere elmondta, a Lélektől lélekig cím kiegészült A színház gyógyító erejének fesztiválja címmel. Mindnyájunknak vannak szemmel látható vagy nem látható nehézségei, problémákkal küzdünk, keresztet hordozunk, de együtt beszélgethetünk ezekről, megoldást találhatunk. A programban látható lesz többek között a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Csak lazán című darabja és Topolcsányi Laura erre az alkalomra írt ősbemutatója.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója elmondta, mindkét fesztivált kiemelten támogatják, azok színesítik a város programját. Porga Gyula polgármester arról beszélt, a veszprémi fesztiválszezon hagyományosan a Gizella napoktól a Szent Mihály napokig tart, ám most újabbakkal bővül. A Petőfi Színház bizonyította, hogy lehet szélesíteni, gazdagítani a kínálatot. Javaslatára mindkét rendezvény bekerül majd a város kiemelt fesztiváljai közé. Ovádi Péter országgyűlési képviselő köszönetet mondott a színház vezetésének és a társulatának a programokért és azért, hogy a térségben is ellátja a kulturális feladatokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában