Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán

2022.04.24. 13:29

Keresztény könnyűzenei workshopot tartottak a főiskolán

Gável Gellért, Szendrey Karper László díjas gitárművész, Szabó Balázs gospelénekes, Mező Misi előadó és Gável András, az Eucharist együttes vezetője és a Sacro Song keresztény könnyűzenei online képzések dicsőítésvezetés tanára, a Kovács K. Zoltán Alapítvány a Szentkirályszabadjai Református Egyházközség társszervezésében felekezetközi, keresztény könnyűzenei workshopot tartottak a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán.

Juhász-Léhi István

Mező Misi is zenélt a rendezvényen Fotó: Nagy Lajos

 

 

Vezér Dávid, a Szentkirályszabadjai Református Egyházközség kommunikációs szolgálatának vezetője a Naplónak elmondta: Veszprém Európa Kulturális Fővárosa lesz jövőre, és ők keresztényként a gyülekezeten belül azt álmodták meg, hogy a hitüket elmondják, átadják, ráadásul "mai, modern módon". Hangsúlyozta: ez az esemény egy sorozat része, hiszen a workshop után dicsőítő koncertet is terveznek, ám nagy álmuk, hogy 2023-ban dicsőtő napot is tudnak majd szervezni, reményeik szerint több ezer hívőnek. A dicsőítő zenén kívül vitaestek és például keresztény tematikájú festészeti kiállítást is terveznek a régóban azzal a céllal, hogy egyfajta ébredés jöjjön el. 

Szűcs László, a Szentkirályszabadjai Református Egyházközség lelkipásztora feltette a kérdést: mit értünk ébredés alatt? Elmondta, ha emberek hitre jutnak és elkezdik élni a Jézust követő életet, akkor talán eljöhet az ébredés. Arról is beszélt, hogy nem tudja a választ, mert mindez "mindig titok marad", amit nem lehet befolyásolni. Tenni viszont tehetünk, például ilyen eseménnyel is. Az ébredést egy-egy ember is eltudja hozni, akiknek szívében vágy támad és amit Isten kiteljesít.

Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere megnyitóbeszédében hangsúlyozta, a város és a térség nagy feladat előtt áll, hiszen 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz. Céljuk egyrészt a kulturális sokszínűség bemutatása, másrészt szeretnék Európának megmutatni történelmünket, és hagyományainkat, aminek fontos szegmense a keresztény kultúrkör és hit. Ugyanakkor hangsúlyos az is ebben a munkában, hogy ne csak épületek újuljanak meg, és épüljenek, hanem közösségeket is építsenek, amivel a veszprémiek és a környékbeliek magukénak érezhetik a kulturális programokat. Ez az esemény, a keresztény könnyűzenei workshop is ilyen, hiszen a zenével jobban el lehet érni a fiatalokat és az emberek szélesebb körét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában